McAfee angriper Microsoft

McAfee angriper Microsoft

I et åpent brev fra toppsjefen i McAfee spares det ikke på krutt. Hard kritikk rettes mot hvordan Microsoft stenger ute aktørene fra å sikre Vista.

Den siste tiden har antivirusselskaper som McAfee og Symantec kritisert Microsoft for å ikke ville samarbeide. Kritikken går på at antivirusselskapene mener at mulighetene til å utvikle løsninger for Windows Vista vanskeliggjøres av Microsoft.

Antivirusløsningene slippes ikke inn i operativsystemets kjerne, argumenteres det med.

Symantec har prøvd å få EU-kommisjonen til å reagere, og McAfee prøver nå et nytt grep for å nå ut med kritikken, utenfor it-pressen. I en helsides annonse i mandagens Financial Times bruker av McAfees sterke mann, George Samenuk, plassen til et åpent brev med et angrep på Microsoft, ifølge ComputerSweden.

- Med sitt kommende operativsystem Vista slutter Microsoft seg til den feilaktige logikken om at datamaskiner blir sikrere hvis selskapet stopper å samarbeide med uavhengige sikkerhetsselskaper, skriver Samenuk.

Vil stenge ute alle

Han argumenterer for at et Microsoft-monopol på sikkerhet i Windows både er en trussel mot den frie konkurranse og i seg selv en sikkerhetstrussel.

- Microsofts plan er å stenge ute både de onde og de gode. Det er totalt urealistisk å tro at de onde ikke kommer til å finne en måte for å knekke Vista. Det har jo allerede skjedd, fortsetter Samenuk.

Han mener videre at når Microsofts strategi bryter sammen, og selskapet ikke klarer å opprettholde sikkerheten, er alle de som bruker Windows Vista ubeskyttet.

- Microsoft har en unik mulighet til å utnytte sitt monopol for å skape innebygde fordeler for sine egne produkter - på bekostning av innovasjon og kundenes valgfrihet, mener McAfee-sjefen.

Windows Vista