Windows 7 blir enklere å pakke opp

Windows 7 blir enklere å pakke opp

Det er ikke bare selve Vista som har fått klager. Kundene mislikte boksen også.

Microsoft har gjort mye nytt under utviklingen av Windows 7. Deres nåværende operativsystem, Vista, har ikke vært noen stor suksess, og Microsoft har blant annet hatt store problemer med å få bedrifter til å bytte fra XP til Vista.

Windows Vista har fått kritikk for å være et tungt system å kjøre, og krever mer maskinkraft enn forgjengeren XP. Systemet har også blitt kritisert for å være vel overbeskyttende.

Alt dette og mer til skal ifølge Microsoft være fikset i Windows 7, i tillegg til at systemet kommer med en rekke nyheter. Blant annet er brukergrensesnittet fornyet markant, samtidig som maskinvarekravene er lavere enn med Vista.

Dagens melding fra Microsoft tar imidlertid ikke opp noen av disse problemene. I stedet er det selve boksen operativsystemet leveres i som får oppmerksomhet.

Det viser seg nemlig at mange kunder hadde problemer med å få dvd-en med Vista ut av den forseggjorte boksen den kom i. Faktisk var det så ille at Microsoft laget en egen bruksanvisning for hvordan boksen skulle åpnes.

Nå sier Microsoft på en av sine blogger at innpakningen til Windows 7 skal bli langt mer medgjørlig. I tillegg skal den være 37 prosent lettere enn Vista-boksen. Flott for oss, flott for naturen. Lavere vekt betyr normalt mindre fraktutgifter og lavere utslipp.

Den amerikanske versjonen av Windows 7 kommer i salg 22. oktober. Den norske utgaven av operativsystemet kommer noe senere.