Slik blir dere Microsofts spillfamilie

Slik blir dere Microsofts spillfamilie

Microsoft søker etter familier som vil bruke det neste året til å teste alt av moro selskapet kan by på.

Det tradisjonelle bildet av folk som bruker tid på spill på pc eller konsoll, er av en kvisete tenåring som sitter på gutterommet, omgitt av tomme colaflasker og Grandiosa-esker.

Om det noen gang har vært realiteten er vel heller tvilsomt, og nyere tall viser at det i alle fall ikke er slik i dag. Gjennomsnittsspilleren er i dag 35 år gammel, og det er nesten like mange kvinner som menn som bruker tiden sin på spilling i en eller annen form.

De siste årene har det blitt stadig enklere ha det gøy med spill også for dem som ikke har mye erfaring med det fra tidligere. Da Nintendo lanserte Wii, strømmet både spillentusiaster og barnefamilier til butikkene. Wii var en konsoll hvem som helst kunne skjønne seg på, med bevegelsesstyrte spill og aktiv spilling. Selv på eldresentere slo spillkonsollen an.

LES OGSÅ:

Trim for eldre

Microsoft slapp sin Wii-utfordrer Kinect i før jul i fjor. Kinect lar deg styre spillene uten noen form for håndkontroller, det er du som er kontrolleren. Et 3D-kamera fanger opp hver minste bevegelse, og oversetter det til bevegelser i spillene.

Spill og moro et helt år

Nå søker Microsoft etter familier som skal få teste Xbox 360 med Kinect og alskens spill, samt Windows Phone 7 og det som er av spill der. Slik skal familien få ha masser av moro et helt år, samtidig som Microsoft får samlet verdifull informasjon om hvordan spillene fungerer, og hvordan familiene bruker spill i hverdagen.

– Fra å være en ren spillkonsoll er Xbox 360 i dag et underholdningssentrum for hele familien. Med Xbox LIVE er alt samlet på et sted. For eksempel filmleie, Facebook, Twitter og videochat. For mer kunnskap om bruk søker vi nå familier som i et år skal teste ut Xbox 360, Kinect, Xbox LIVE, masser av spill og Windows Phone, sier Tony Renstrøm i Microsoft Norge.

Utover å spille masse og ha det gøy, lover Microsoft at det er få forpliktelser forbundet med å være en av selskapets spillfamilier. Du må imidlertid gi tilbakemeldinger til selskapet om bruken og erfaringene med utstyret og spillene fra Microsoft.

– Ingenting er risset i sten. Men familiene skal fortrinnsvis bestå av to voksne og to barn på mellom 5 og 16 år. Engasjementet er frivillig og lønnes ikke. Men Microsoft bistår med nødvendig utstyr og spill gjennom hele året, sier Tony Renstrøm.

LES OGSÅ:

TEST: Xbox Kinect - Du er kontrolleren

Stillingsannonse på Finn

Familier som ønsker å søke kan gjør dette via www.finn.no. Mer informasjon om spillfamilieprosjektet kan du leser på Xbox-nettsidene.

Ifølge stillingsannonsen på Finn.no, innebærer det å være spillfamilie blant annet følgende oppgaver:

  • Spille Kinect og Xbox 360
  • Knuse familiemedlemmer i bowling og hekkeløp
  • Bli kongen på dansegulvet
  • Kjøre fletta av mor, far, bror eller søster
  • Imponere din personlige trener
  • Månedlig tilbakemelding til Xbox 360

Les om: