ØKONOMI:

VEKST: – Vi vil fortsette å bygge et sterkt team klare til å levere lønnsom vekst i årene som kommer, sier konsernsjef Eirik Aalvik Stranden (t.v) i 24Sevenoffice. Her sammen med grunnlegger Stian Rustad. (Foto: 24Sevenoffice)

Første plussresultat siden 2020 for 24Sevenoffice

Satsing utenlands har kostet for 24Sevenoffice. Første kvartal i år har vært et vendepunkt, og selskapet klokker inn et lite overskudd.

Ikke siden ERP-selskapet 24Sevenoffice startet med kvartalsrapporter i 2021 har de levert et overskudd. Nå er driftsresultatet for første kvartal 2024 på 2,5 millioner svenske kroner.

Bak det positive resultatet ligger det en solid vekst i omsetningen.

– Jeg er virkelig stolt og storfornøyd med å presentere denne kvartalsrapporten som viser en fortsatt sterk organisk på 33 prosent. Dette er det tredje kvartalet på rad med over 30 prosent vekst, sier konsernsjef Eirik Aalvik Stranden i 24Sevenoffice.

– Resultatavslutningen av første kvartal 2024 plasserer 24Sevenoffice som et av de beste organisk voksende SaaS-selskapene i Norden, legger han til.

Tunge investeringer

I kvartalsrapporten går det frem at selskapet har jobbet «dag og natt» med å «kapitalisere på vekstmulighetene», og at selskapet har investert tungt i teknologien både på kjerneplattformen til selskapet, men også på andre områder innenfor kunstig intelligens, lønn og inkasso.

I slutten av februar i år skrev Computerworld at ERP-aktøren hadde kjøpt de intellektuelle eiendomsrettighetene, programvaren og kundene til regnskaps- og administrasjonsplattformene Inbooks Flow og Inbooks Go. Selskapet hadde nylig gått konkurs.

– Oppkjøpet av InBooks Flow & Go er nok et element i vår strategi for lønnsom vekst, både i Norge og Sverige, sier CEO i 24Sevenoffice, Eirik Aalvik Stranden til Computerworld. Se link ved siden av saken.

Kjøper lønnsomhet

Han påpekte også at dette var et viktig grep for å skape lønnsomhet.

– Dette er nok et viktig steg i riktig retning for vår lønnsomme vekstplan i Sverige og vårt mål om å bli den beste partneren for regnskapsbyråer i Norden, sa han da.

Etter flere år med underskudd i 24Sevenoffice på grunn av blant annet investering i vekst i Sverige, lover konsernsjefen nå at det blir mer lønnsomhet i tiden som kommer.

– Vi vil fortsette å bygge et sterkt team klare til å levere lønnsom vekst i årene som kommer, noe som gir meg stor motivasjon og sterk tro på den fortsatte reisen i kommende kvartaler og år, sier han i kvartalsrapporten fra selskapet.

Ser vekst fremover

I tall viser resultatene for første kvartal en omsetning på 104,5 millioner svenske kroner for første kvartal 2024. Det er en økning på 26 millioner svenske kroner fra samme periode i fjor.

Årlige gjentagende inntekter (ARR) passerte ved utgangen av første kvartal i år 400 millioner svenske kroner.

– Vi er trygge på at denne veksttakten vil å fortsette på kort sikt når vi ufortrødent forfølger og utfører strategisk ekspansjon på nye og eksisterende kunder og partnere, slår Aalvik Stranden fast.

Til sammenligning var driftsresultatet for hele 2023 på minus 129,2 millioner kroner. Ved utgangen av 2023 var et udekket tap på 407,5 millioner svenske kroner i ferd med å spise opp hele innskutt egenkapital på 449 millioner svenske kroner.