SATSER: Atea Norge, her ved administrerende direktør Michael Jacobs, satser på databaser og dataanalyse gjennom sine oppkjøp det siste året. (Foto: Atea pressefoto)

Skal levere IOT-plattformløsninger

eSmart Systems og Atea Norge blir samarbeidspartnere.

Publisert Sist oppdatert

 -- Med tilgang på verdensledende teknologi som tingenes internett, svært effektiv håndtering av ekstreme datamengder og kunstig intelligens, har eSmart Systems kompetansen og teknologien andre prater om i morgen, sier Ateas administrerende direktør Michael Jacobs i en pressemelding fra selskapet.

Felles vekst

1. juli inngikk teknologiselskapene eSmart Systems og Atea Norge en partneravtale. Partene sier avtalen er strategisk viktig for å sikre videre innovasjonsvekst og distribusjon av eSmart Systems teknologi, kombinert med Ateas kompetanse og løsninger.

Administrerende direktør i Atea Michael Jacobs sier det allerede er stor etterspørsel etter denne type teknologi fra flere ulike kundesegmenter, som blant annet kraft og energi, kommuner med smarte byer og velferd.

-- Norge er et land med bredt geografisk mangfold og dertil lokale utfordringer som krever lokal forståelse. Med en samfunnsstruktur i endring ligger Ateas styrke nettopp i våre distriktskontor som kjenner lokalsamfunnet og kan skreddersy råd og tilpassede løsninger, sier han.

Nordisk satsing

Administrerende direktør i eSmart Systems, Knut H. H. Johansen, sier Atea vil bli en viktig partner for videre innovasjon og salg av eSmart Systems teknologi.

-- Dette er en viktig avtale for eSmart Systems. Atea har et stort nedslagsfelt i det norske og nordiske markedet og en bred kompetanse. Gjennom dette samarbeidet vil vi sammen kunne levere meget konkurransedyktige løsninger til energi-, helse- og kommunesektoren, sier han i meldingen.