NYTT DATTERSELSKAP: CTOne vil gjøre det mulig for virksomheter å sikre sine private 5G-nettverk mot cyberangrep og samtidig bygge et høykvalitets industrielt økosystem bestående av virksomhetskritiske applikasjoner, sier Karianne Myrvold, kommunikasjonssjef i Trend Micro Norge
NYTT DATTERSELSKAP: CTOne vil gjøre det mulig for virksomheter å sikre sine private 5G-nettverk mot cyberangrep og samtidig bygge et høykvalitets industrielt økosystem bestående av virksomhetskritiske applikasjoner, sier Karianne Myrvold, kommunikasjonssjef i Trend Micro Norge

Trend Micro har etablert nytt datterselskap

Nyetablerte CTOne skal bidra med å styrke sikkerheten i 5G-nettverk.

Publisert Sist oppdatert

Trend Micro har etablert CTOne. Ifølge cybersikkerhetsselskapet er formålet økt fokus på sikkerheten i 5G-nettverk.

- Trend Micro har vært en spydspiss hva gjelder å ivareta sikkerheten og muliggjøre nettverks-transformasjoner i mere enn tre tiår. 5G-teknologien tilrettelegger for helt nye forretningsmodeller og applikasjoner som krever en ny cybersikkerhets-infrastruktur. Med vår fremsynthet og mer enn seks års dedikert forskning innen nettverksteknologi er vi sikre på at CTOne vil beskytte virksomheter og organisasjoner i alle 5G-nettverksmiljøer. Vi kommer fremover til å utvikle eksisterende- og potensielle nye partnerskap som skal bistå med å ta CTOne sine sikkerhetsløsninger for private 5G-nettverk til markedet, sier Ola Lauten, administrerende direktør i Trend Micro Norge, i en melding fra selskapet.

Dagens virksomheter er avhengige av å integrere ressurser for å bekjempe fremtidige trusler på private 5G-nettverk på en mye mer effektiv måte. Ved å utplassere et sikkerhetsnettverk i forkant av 5G-utrullingen, vil CTOne styrke den digitale motstandsdyktigheten til vertikale applikasjonsområder, gi utøkt sikkerhet for landing-applikasjoner i private 5G-nettverksmiljøer og således oppnå en langt mer omfattende beskyttelse fra nettverk til de mange endepunktene, skriver selskapet.

- At du er sikret i dag er ingen garanti for at du er sikret i morgen. Selv om markedet for kommunikasjonsteknologi opplever stor vekst, står dagens virksomheter overfor en kraftig vekst av komplekse risikoer. CTOne vil gjøre det mulig for virksomheter å sikre sine private 5G-nettverk mot cyberangrep og samtidig bygge et høykvalitets industrielt økosystem bestående av virksomhetskritiske applikasjoner, sier Karianne Myrvold, kommunikasjonssjef i Trend Micro Norge, i meldingen.

I tillegg til løsninger for cybersikkerhet fra ende-til-ende for private 5G-nettverk, utvikler også CTOne cybersikkerhetsløsninger med fokus på Open Radio Access (O-RAN)-strukturen, samt lokal databehandling. Ifølge Trend Micro skal dette hjelpe virksomheter med å redusere sårbarheten for cyberrisiko ved å implementere relaterte teknologier.