TEK OG ØKONOMI: - Vi ser at den økonomiske situasjonen i verden med renteøkninger og inflasjon påvirker de unges valg av hvilke arbeidsgivere de anser som de mest attraktive i år, sier Mats Furulund, administrerende direktør i Academic Work om den nyeste Young Professional Attraction Index-rangeringen. (Foto: Academic Work)

Unge talenter vil til Microsoft

Microsoft vinner kåringen av landets mest attraktive arbeidsgivere for unge talenter. I år vil de fleste jobbe for it- eller konsulentselskaper, viser rangeringen.

Young Professional Attraction Index (YPAI) fra Academic Work, kartlegger unge i arbeidslivet og rangerer årets mest attraktive arbeidsgivere blant studenter, nyutdannede og de som er inntil fem år inn i karrieren.

– It-selskapene topper lista i år med Microsoft foran Google og årets to nykommere på lista er også i it-bransjen. I tillegg ser vi at konsulentselskaper som Sopra Steria og Bouvet klatrer på lista, sier Mats Furulund, administrerende direktør i Academic Work, i en pressemelding.

Andre seier for Microsoft

Det er andre gang at Microsoft vinner kåringen og rangeres som landets mest attraktive arbeidsgiver for unge. Første gang it-selskapet vant var i 2021, etter at hele Norge hadde jobbet på Teams under pandemien. Nå gjør Microsoft et byks på lista, opp fra niende plass i fjorårets rangering.

– Vi er veldig glade for at unge arbeidstagere ønsker å jobbe hos oss. Vi har jobbet langsiktig med å ansette unge talenter og er opptatt av at de skal få utvikle seg og møte virkelige problemstillinger i krysningspunktet mellom teknologi og samfunnsnytte. Vi ser at vårt arbeid med kunstig intelligens og vår definerte bærekraftstrategi er noe unge arbeidstagere blir inspirert av, samtidig som mangfold og inkludering står sentralt i alt vi gjør. Vårt oppdrag er å hjelpe mennesker og organisasjoner med å utrette mer, og vi tror unge talenter tiltrekkes av denne muligheten. Våre ansatte er våre beste ambassadører, så denne prisen deles med alle som jobber her, sier Kristine Dahl Steidel, administrerende direktør i Microsoft Norge, i meldingen.

It-selskapene topper lista i år med Microsoft foran Google og årets to nykommere på lista er også i it-bransjen. I tillegg ser vi at konsulentselskaper som Sopra Steria og Bouvet klatrer på lista.

Mats Furulund, Academic Work

YPAI-indexen er bygget opp av tre faktorer; selskapets rykte, selskapets opplevde suksess og hvor vidt kandidatene ønsker å jobbe i selskapet. Microsoft har best rykte i landet, og er nest best på suksessfaktoren.

Microsoft vinner i år også Teknologi-indeksen, rangeringen blant unge med teknologibakgrunn, men faller på it-indeksen som de vant i fjor. Årets mest attraktive arbeidsgiver for unge med it-bakgrunn er EY, mens Aker Solutions vinner Økonomi-indeksen, som årets mest attraktive arbeidsgiver for unge med økonomibakgrunn.

Vipps og NRK ute av topplista

Vipps hadde andreplassen på lista i fjor, men er ikke inne i årets topp 20, men DNB, som ikke plasserte seg i fjor, er inne igjen på en 13. plass. NRK har falt fra fjerde plass i fjor og er i år ute av topp 20. Også ABB har falt ut av årets toppliste, mens Knowit og Tietoevry er nykommerne blant de 20 mest attraktive arbeidsgiverne i landet.

– Vi ser at den økonomiske situasjonen i verden med renteøkninger og inflasjon påvirker de unges valg av hvilke arbeidsgivere de anser som de mest attraktive i år. Selskapene på lista er arbeidsgivere av stor størrelse eller det er selskaper som leverer produkter og tjenester innen teknologi, som det uavhengig av økonomisk situasjon vil være behov for. Det handler altså mye om trygghet, sier Furulund.