CHROME OS: Støtte for Android-apper kan få stor betydning for utbredelsen av Chromebook-pc-er. (Foto: Pixabay.com)

Google-oppklaring om Android-støtte

Alle Chromebook-pc-er som blir lansert i 2017 og senere, vil ha full støtte for Android-apper. Dette kan gi vekst i Chromebook-markedet.

Det er Google som har forsikret dette gjennom en kunngjøring på sitt supportnettsted for Chrome OS-operativsystemet.

Problemet for dem som er ute etter en Chromebook-pc som også kan kjøre Android, er at selv om alle nye datamaskiner basert på dette operativsystemet heretter vil støtte kjøring av Android-apper, kommer det fortsatt til å være en del Chromebook-enheter i salg som er bygd før alle fikk Android-støtte.

Sjekkliste

Hvis man er i markedet for en Chromebook, er det altså viktig at man tar en titt innom Googles nettsider og sjekker om den aktuelle modellen har Android-støtte, skriver amerikanske PC World.

Særlig de som vurderer å kjøpe seg en Chromebook via internett, bør ta denne sjekken, anbefaler PC World.

Google er klar på at selskapet ikke vil være i stand til å bringe Android-apper til alle Chromebook-enheter som er produsert.

Informasjon fra Google om hvilke Chromebook-maskiner som har Android-støtte, finner man her

Android på Chrome OS

Det var i mai i fjor at Google kunngjorde at Google Play var i ferd med å bli tilgjengelig på pc-er som kjører Chrome OS. Google Play er appen som brukes for å hente programvare fra Googles Android-programvarebutikk på nettet, som også heter Google Play.

Google Play ble lansert i 2012 som etterfølgeren til programvarebutikken Android Market, som kom på lufta i 2008.

Muligheten til å kjøre Android-apper på Chromebook-pc-er innebærer en dramatisk økning i programvareutvalget for Chromebooks.

Suksess i utdanning

Chromebook-pc-er har gjort det bra i det amerikanske utdanningsmarkedet, der de ifølge Google har dyttet Mac ned fra andreplassen.

På hjemmemarkedet har imidlertid Chromebook-pc-er hatt mer beskjeden suksess. Pc-produsenter som har vært aktive på Chromebook-markedet, håper nå at Android-støtten skal få mer fart i salget av disse maskinene.

På CES-messen nylig lanserte Asus en ny utgave av sin Chromebook Flip, og Samsung slo til med Chromebook Plus og Chromebook Pro, to pc-er med berøringsskjerm som Samsung håper vil dra stor nytte av Chromebook/Android-integrasjonen.

Det var i sin tid Samsung og Acer som var først ute med bærbare datamaskiner som kunne kjøre operativsystemet Chrome OS, som Google kunngjorde i 2009. Operativsystemet er internett-basert og tar utgangspunkt i at det meste av interaksjonen med operativsystemet skjer gjennom Googles nettleser Chrome.