WINDOWS 10-FOKUS: Mange snakker om Windows 10 på Computex-messen i Taiwan (Foto: Michael Kan, IDGs nyhetstjeneste)

Nå kommer Windows 10-PC-ene

Noen av de store PC-produsentene bruker Computex-messen i Taiwan denne uka til å avsløre sine Windows 10-planer.

De største PC-produsentene har litt forskjellig strategi for innføringen av Windows 10, om man skal dømme etter signalene fra den store Computex-messen i Taiwan.

Messen startet i dag, tirsdag, og fortsetter frem til lørdag.

Dell vil sende ut sine første PC-er med Windows 10 ferdig-installert 29. juli, opplyste en talsperson for Dell i et intervju på Computex-messen.

29. juli er som kjent datoen Microsoft har kunngjort at Windows 10 kommer på markedet i ferdig utgave. Fire millioner PC-brukere har til nå vært med på å prøve ut betaversjonene som Microsoft har lagt ut.

Windows 10 på skole-PC-ene

Dell satser på få ut både bærbare  og stasjonære PC-er med Windows 10 så fort som mulig, ikke minst med sikte på å rekke innsalget av PC-er i forbindelse med høstens skolestart, fremholdt Dell-talspersonen på Computex-messen.

Blant Dell-PC-ene som er ventet i august eller september, er en Venue 11 Pro-hybrid med Windows 10 og USB Type-C-port. Maskinen vil komme med en dokkingstasjon som gjør det enkelt å forvandle nettbrettet til en bærbar PC, heter det.

HP vil unngå salgsstopp

HP på sin side vil åpenbart sikre seg mot salgsstopp i påvente av Windows 10 og går nå ut med en kunngjøring om at det er trygt å kjøpe en Windows 7- eller Windows 8.1-PC fra HP nå og få dem oppgradert til Windows 10 gratis 29. juli.

Mike Nash, HPs produktsjef for forbruker-PC-er, kunngjorde i et blogginnlegg i dag at ettersom man ikke visst nøyaktig når Windows 10 ville komme i salg, la HP opp til at alle PC-ene som selskapet har produsert i 2015, er klare for Windows 10.

På Computex-messen viser HP frem nye PC-er og hybrider som kjører Windows 10, men selskapets talspersoner ville ikke si noe om nøyaktig fra hvilken dato HP-maskinene ville komme med Windows 10 forhåndsinstallert.

Også HP ventes å komme med Windows 10-PC-er for skolemarkedet, ifølge IDGs nyhetstjeneste.

Utålmodige

Også de andre kjente PC-produsentene ser ut til å være utålmodige etter å begynne å levere Windows 10-baserte PC-er, selv om det er dårlig med konkrete lanseringsdatoer, heter det i meldingene fra den store Taiwan-messen.

Lenovo har meldt at deres ThinkPad 10-nettbrett basert på Intels Atom-prosessor med kodenavn Cherry Trail vil komme i salg med Windows 10 i august, uten å ha spesifisert noen dato.

Acer er også ivrig etter å svitsje til Windows 10, men sier bare at selskapet vil lansere nye PC-er kort tid etter at Windows 10 er på markedet.

Toshiba sier selskapet vil lansere nye bærbare PC-er basert på det nye operativsystemet senere på sommeren, ifølge amerikanske PC World.