TEST: Acer H235H: Skjermen for filmfrelste?

Vi har testet Acers nye 23-tommer med full HD-oppløsning og 16:9-format.

Publisert Sist oppdatert

Acer H235H er ikke bare usedvanlig lekker å se på. Skjermen støtter også full HD, det vil si en oppløsning på 1 920 x 1 080 punkter. I tillegg benytter den filmverdenens 16:9-bredformat, og kombinert med kjapp responstid gjør dette den til en god skjerm for de som også bruker pc-en til å se film eller spille spill på. Fordelen med 16:9 fremfor 16:10, som brukes på mange skjermer, er naturligvis at du slipper at videoinnhold i 1080p klippes eller strekkes på noen måte eller at man får sorte striper øverst og nederst på skjermen.

Vi skjønner fort at Acer har lagt stor vekt på design når de har laget denne skjermen. Den runde skjermfoten er svart med en gjennomsiktig plastplate oppå (vi trodde først det var glass). Skjermen kan tiltes litt bakover, men skjermfoten gir ingen mulighet for justering i andre retninger eller i høyden. Baksiden av skjermen er i skinnende blank, mørkeblå plast, og skjermens avrundede former gjør at den tar seg godt ut. Vi vil tro dette er en skjerm som passer bra for de som har pc-en i stua, eller de som trenger en stilig skjerm til et resepsjonsområde eller lignende. Skjermen er riktignok forholdsvis tykk på midten, men de runde formene gjør at den virker tynnere enn den er.

Kablene skjules helt av et stort plastdeksel som går nesten helt i ett med baksiden av skjermen. Etter at du har plugget i kablene føres de ned i spesielle kabelklemmer som fører kablene helt ned til skjermfoten, ute av syne.

LES OGSÅ: TEST: Glimrende arbeidsskjermer

Touch-menyer

I stedet for vanlige knapper har skjermen et touchpanel på høyre side. Knappene er «usynlige», det eneste du ser er blå lysende sirkler som dukker opp under plasten i rammen. Et lett trykk på en av knappene bringer frem de intuitive skjermmenyene.

Ett av menyvalgene aktiverer Acer eColor Management, som lar deg velge mellom ulike innstillinger for tekst, grafikk, film, og så videre. I praksis ser det ut til at det kun er lysstyrke og kontrast som endres når du skifter mellom disse. Du kan imidlertid også justere fargetemperatur manuelt. I det store og hele synes vi innstillingsmulighetene til skjermen er ganske gode.

Skjermen har gode tilkoblingsmuligheter, med både DVI-, HDMI- og VGA-tilkobling. Du skifter enkelt mellom inngangene via touchpanelet. Det er for øvrig innebygde høyttalere i skjermen. Lydkvaliteten er imidlertid ganske begredelig, og vi vil tro de fleste vil foretrekke å koble til egne høyttalere. Acer markedsfører denne skjermen som en multimediaskjerm med HD, da mener vi lydkvaliteten burde vært bedre når man først har tatt seg bryet med å integrere høyttalere i den. For «business-lyd» kan det imidlertid fungere greit nok.

 

Bildekvaliteten på skjermen er god, men da vi kalibrerte den med vårt Spyder Pro kalibreringsutstyr viste det seg at fargeomfanget skjermen klarer å vise ikke var bedre enn middels. Skjermen hadde også litt problemer med å vise forskjellene i de aller mørkeste gråtonene. Visning av film så bra ut, uten noe synlig etterslep eller hakking i bildet.

Totalt sett mener vi Acer H235H er en god skjerm og kan være et godt kjøp, spesielt hvis du vektlegger design.

TEST: ATI Radeon HD 5870 - ATIs første DirectX 11-kort