STOLT: Bent-Inge Storheim ser det som en anerkjennelse med at Oslo Kommune har valgt Acos’ norskutviklete hyllevareløsning. (Foto: Arcos)

Oslo kommune valgte Acos

Acos skal levere nytt sak- og arkivsystem er verdt 50 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Avtalen blir den desidert største kommunale anskaffelsen av et Noark 5-godkjent dokumenthåndteringssystem, og en av Norges mest omfattende sak- arkivinnføringer på tvers av statlig og kommunal sektor, ifølge en pressemelding. Oslo kommune er en av Norges største arbeidsgivere med over 50 000 ansatte.

Byrådet har bestemt at Oslo skal bli best på å levere fremtidsrettede og brukervennlige digitale løsninger. En ny arkivløsning bidrar til å gjøre digitaliseringsarbeidet enklere, og i høst starter innføringen av it-løsning for sak-, arkiv- og dokumenthåndtering som oppfyller lover og forskrifter på arkivområdet, og som følger norsk offentlig arkivstandard (NOARK).

Alle etater og bydeler

Avtalen er konsernovergripende, noe som betyr at alle kommunens etater og bydeler etter hvert skal benytte systemet. Oslo kommune blir med dette også Acos sin største kunde, og kontrakten har en verdi på rundt 50 millioner kroner. Løsningen som er valgt er Acos’ standard programvare, Acos WebSak, på området sak-, arkiv- og dokumentbehandling. Fra før benytter over 1/3 av norske kommuner denne dokumenthåndteringsløsningen. 

– Det er en stor tillitserklæring at Norges største kommune velger oss som en så sentral samarbeidspartner innenfor digitalisering i Oslo kommune. Vi er også veldig stolt over å at Oslo kommune med dette satser på en norskutviklet hyllevareløsning, sier daglig leder i Acos, Bent-Inge Storheim. som ser frem til å kunne jobbe tett sammen med Oslo kommune i årene fremover.

– Innføringen av nytt arkivsystem er et viktig skritt og del av et svært omfattende løft innen elektroniske tjenester og digital kommunikasjon i Oslo kommune. Dette vil bidra til effektivisering og enklere samhandling innad i kommunen og en enklere hverdag og for Oslos innbyggere, sier finansbyråd Robert Steen.