MOST VALUED: Nicolai Henriksen fikk nylig fornyet sin status som Microsoft Most Valued Professional for sjette året på rad. Nå er han aktuell med en internasjonal bok for selskapet. (Foto: Firstpoint)
MOST VALUED: Nicolai Henriksen fikk nylig fornyet sin status som Microsoft Most Valued Professional for sjette året på rad. Nå er han aktuell med en internasjonal bok for selskapet. (Foto: Firstpoint)

Kokebok til brukere av Microsoft System Center

Nicolai Henriksen i Firstpoint har publisert 31 oppskrifter på hvordan man kan beskytte endepunkter med System Center Configuration Manager. Boken kan kjøpes på Amazon.

Publisert Sist oppdatert

Antivirusprogrammet System Center Endpoint Protection skal sikre bedrifters datamaskiner, og kryptering av data som bedrifter blir utsatt for. Nå har nordmannen Nicolai Henriksen, i infrastrukturselskapet Firstpoint, skrevet bok om programmet. 

Boken, som har fått navnet Microsoft System Center Endpoint Protection Cookbook, er utgitt på det britiske forlaget Packt, på oppdrag fra Microsoft, og er et oppskriftsverk for sikkerhetseksperter og systemadministratorer som kjører antivirusprogrammet. Boken er skrevet på engelsk, og selskapet håper derfor på en svært god utbredelse for de velmente rådene i boken.

Basert på egne erfaringer

Verket skal ifølge Firstpoint gi en bedre forståelse for hvordan SCCM (System Center Configuration Manager) fungerer fra et arkitektonisk nivå, men den dekker også andre metoder og løsninger for å sikre data mot kryptering og randomware. 

Oppskriftsboken er basert på Henriksens erfaringer fra de siste ti til 20 årene. 

- Oppgaven var større enn først antatt, og etter drøye ni måneder er det godt å se boken publisert, sier Henriksen som måtte skrive boken kjapt. 

- Jeg har skrevet boken alene, noe som er litt uvanlig i denne sammenhengen. Det gikk med litt ferierdager og kvelder, sier han.

Boken kan bestilles hos Amazon eller Packt, og skal ligge tilgjengelig i alle lesbare formater. Henriksen tror at boken hovedsakelig vil være til interesse for it-teknikere i bedrifter, men sier at den også kan være aktuell for enkeltstående personer med interesse for feltet. 

Høyt verdsatt

Henriksen fikk også nylig fornyet sin status som Microsoft Most Valued Professional (MVP) for sjette året på rad. Dette er ifølge Firstpoint en heder som kun tildeles de i verden som er flinkest og mest engasjert på bruken av selskapets programvareløsninger.

- Det føles som en god annerkjennelse, sier Henriksen. 

- Som Microsoft MVP er man gjerne ekstra opptatt av å dele kunnskap og erfaring. Man har en begeistring for løsningene og et sterkt ønske om å hjelpe på best mulig måte.