SAMARBEID: Med AI skal Findable og Canon forenkle prosesser. Fra venstre Morten Stang-Medhus (Product Manager i Canon Norge), Stig Bergsjø (forretningsutvikler i Findable), Fredrik Wisløff (daglig leder i Findable), og Simen Teigen (DS Service Manager i Canon Norge). (Foto: Canon Norge)

Bruker AI for å forenkle dokumentsøk i byggebransjen

Findable og Canon inngår samarbeid. 

Samarbeidet har som hensikt å forbedre og forenkle dokumentasjon for næringseiendommer ved hjelp av AI. Det forteller Canon i en pressemelding. 

Findable er en norsk startup som bruker kunstig intelligens til å automatisk sortere og gi full oversikt over all bygningsdokumentasjon.

– Vi jobbet for en byggeier som hadde mange permer fylt av papirer, og hadde ingen god løsning for de fysiske dokumentene, forteller Stig Bergsjø i Findable. 

Derfor kontaktet de Canon for å forstå deres løsninger for skanning og digitalisering av fysiske papirer. Det var full klaff.

Siden samarbeidet startet, har de to aktørene allerede sørget for at nærmere 100 000 fysiske dokumenter er skannet og satt i system.

– Vi er opptatt av at det vi leverer til kunden skal være strukturert, gjennomtenkt og fungere. Der ble vi tidlig trygge på Findable, sier Simen Teigen. 

Å ha dokumentasjonen tilgjengelig, strukturert og søkbart får en veldig reell effekt og verdi for kunden, poengterer Teigen. Han mener at Canon sammen med Findable leverer en løsning som står seg over tid.