OVERTAR: Jørgen Kadal (t.h) gründet ComplAi under koronapandemien da behovet oppsto for å digitalisere revisjon og compliance-prosessene. Nå skal Jeremy Gerst styre selskapet videre. (Foto: ComplAi)

Tidligere Remarkable-topp blir sjef for norsk AI-startup

Finansdirektør Jeremy Gerst går fra sensorselskapet Airthings, til teknologioppstarten ComplAi. Tidligere har Gerst vært finansdirektør i den norske milliardsuksessen Remarkable, hvor han var med å bygge opp selskapet fra 13 til over 300 ansatte.

Publisert

ComplAi er en skyplattform som med kunstig intelligens (AI) forenkler og effektiviserer compliance-jobben. Enkelt forklart er det å legge fram bevis og dokumentasjon for at standarder og regler blir etterlevd.

To år etter oppstart har ComplAi allerede flere store kosmetikkselskap som kunder. I en ny emisjon hentet de 18 millioner fra DNV Venture, Vestland Invest og Kjell Inge Røkkes venture-arm, Runway FBU, som priset selskapet til 60 millioner kroner.

Før Gerst startet i Remarkable, jobbet han i flere år for konsulentkjempen Boston Consulting Group i Silicon Valley og Oslo.

Styreleder Erik Langaker, som var hjørnesteinsinvestor med Vestland Invest fra start, er godt fornøyd med ansettelsen.

Satser på compliance

– Jeg er glad for å ønske Jeremy velkommen i en spennende tid for selskapet. I takt med at compliance blir en større del av næringslivet, vil det også bli en integrert del av bedrifters KPIer. Jeremy har den perfekte bakgrunnen for å hjelpe oss med å navigere i utfordrende markedsforhold og sikre et godt produkt tilpasset kundene våre, sier han.

Ambisjonene er å gjøre ComplAi til en internasjonal leder på compliance teknologi, ifølge styrelederen.

Den AI-baserte plattformen samler alt på et sted så alle parter i en revisjon- og compliance-prosess kan samarbeide. Her kan brukerne laste opp, hente inn, strukturere, lagre, revidere og distribuere dokumentasjon og bevis i henhold til standarder og lovverk. Fra topp til bunn i en leverandørkjede, som er avgjørende for at næringslivet skal ta klimaansvaret på alvor.

Jeremy Gerst gleder seg til å starte i det han omtaler som drømmejobben.

Frustrasjon

– Jeg gleder meg til å sikre at produktet støtter næringslivets reise til å bli mer transparente og ansvarlige. I et marked hvor bedrifters klima- og samfunnsansvar øker, er kontroll over leverandørkjedene avgjørende. ComplAis teknologi er det jeg har sett etter i tidligere jobber som finansdirektør, sier han.

ComplAis produkt baseres i stor grad på gründer Jørgen Kadals 30 års fartstid med sertifiseringer og digitaliseringsprosjekter i DNV. Der kjente han selv på kroppen hvor tidkrevende og tunggrodd compliance-arbeidet er.

Gründeren blir

Gerst tar over stafettpinnen fra 1. januar neste år fra Kadal som nå er sjef. Jørgen Kadal vil fortsette som produktdirektør i selskapet.

- Det har vært fantastisk å få være med å bygge selskapet og teamet til det det er i dag, men nå går vi inn i en ny fase der vi trenger andre ressurser. Jeg er veldig glad for at Jeremy tar over roret så jeg kan ha fokus på domenekunnskap og produktutvikling. Med Jeremys kommersielle talent mener jeg at vi utfyller hverandre perfekt, sier gründeren.