BRANSJE:

Christian Klein, toppsjef i SAP.
AVTALE: SAP-sjef Christian Klein kan si seg godt fornøyd over AI-samarbeid med Nvidia, som er på alles lepper om dagen. (Foto: SAP).

Nvidia og SAP i nytt omfattende samarbeid

Gigantene girer opp satsningen på generativ kunstig intelligens.

Publisert Sist oppdatert

I dag avdukes et nytt og utvidet partnerskap mellom SAP SE og Nvidia. Det skal gi virksomheter flere muligheter til å bruke data og generativ AI i SAPs portefølje av skyløsninger og applikasjoner takket være store språkmodeller (LLM) i Nvidia AI Foundry Services og nye Nvidia NIM Microservices.

Nå skal selskapene samarbeide om å bygge og levere SAP Business AI, inkludert skalerbare og forretningsspesifikke generative AI-funksjoner i SAPs Joule Assistant. I tillegg omfatter samarbeidet SAPs portefølje av skyløsninger og applikasjoner som alle støttes av SAPs generative AI-hub. Det legger til rette for relevant, pålitelig og ansvarlig utnyttelse av AI for virksomheter, som gis umiddelbar tilgang til et bredt spekter av store språkmodeller (LLM), heter det i en malding fra selskapene.

Reell forretningsverdi

Partnerskapet er en del av SAPs pågående prosjekt for å bygge generativ AI direkte inn i applikasjonene som driver virksomheter over hele verden. Målet er at kundene skal kunne bruke generative AI-evner i stor skala i hele organisasjonen. SAP vil bruke Nvidia:s generative AI foundry service for å finjustere LLMer for domenespesifikke scenarier og tilby applikasjoner med nye Nvidia NIM-mikrotjenester. SAP og Nvidia planlegger å gjøre de nye integrerte funksjonene tilgjengelige innen utgangen av 2024.

– Enterprise-kunder ønsker å bruke den nyeste teknologien som gir reell forretningsverdi. Strategiske teknologipartnerskap, som dette nye samarbeidet mellom SAP og Nvidia, er kjernen i vår strategi om å investere i teknologi som maksimerer mulighetene for selskaper til å bruke AI. Nvidias kjernekompetanse er å levere AI-evner i stor skala. Det vil hjelpe SAP med å akselerere tempoet i transformasjonen og gi våre kunder bedre skytjenester, sier konsernsjef Christian Klein i SAP.

– SAP sitter på en gullgruve av virksomhetsdata som kan omgjøres til tilpassede generative AI-agenter. Det hjelper kundene med å automatisere virksomhetene sine. Sammen vil Nvidia og SAP bringe tilpasset generativ AI til de tusenvis av virksomheter i hele verden, som er avhengige av SAP for å drive virksomhetene sine, sier Jensen Huang, grunnlegger og toppsjef i Nvidia.

Generativ AI gir bedre kundeinnsikt

SAP og Nvidia planlegger å samarbeide for å integrere generativ AI i skyløsninger fra SAP. Det inkluderer den nyeste versjonen av SAPs Datasphere-løsning, SAP Business Technology Platform (SAP BTP) og RISE with SAP.

SAP planlegger også å bygge flere generative AI-funksjoner innenfor SAP BTP. Det skal gjøres ved å bruke Nvidias fouldry-tjeneste for generativ AI, med verktøy som Nvidia DGX Cloud AI-superdatamaskiner, Nvidia AI Enterprise-programvare og Nvidia AI Foundation-modeller. De nye funksjonene er designet for å danne grunnlaget for SAPs utvikling og distribusjon av generativ AI for virksomheter, og skal etter planen bli tilgjengelige i den generative AI-huben i SAP AI Core og SAP Datasphere.

Ytterligere generative AI-initiativer

Nye Joule Assistant-funksjoner: Joule kan utnytte RAG-funksjoner (retrieval-augmented generation) bygget av Nvidia og SAP, som kan distribueres på ledende hyperscalere eller SAPs egne skymiljøer. Kundene bruker naturlig språk for å kunne utnytte potensialet i virksomheten sin fullt ut med den generative AI-assistenten Joule. Dette gjøres ved å automatisere tidkrevende oppgaver og raskt analysere forretningskritiske data for å levere mer intelligente og personlig tilpassede opplevelser. SAP og Nvidia utforsker mer enn 20 brukstilfeller av generativ AI der virksomheter kan kombinere tilganger for å forenkle og forbedre digital transformasjon. Dette inkluderer generative AI-funksjoner som kan automatisere ressursplanlegging for virksomheter med intelligent fakturamatching i SAP S/4HANA Cloud, forbedre bruken av menneskelige ressurser ved å utnytte SAP SuccessFactors, og øke omfanget av ny innsikt med generativ AI fra SAP Signavio for å kunne bedre angivelsen av forretningsanbefalinger og optimalisere SAPs kundestøtteprosesser.

For å finne ut mer om samarbeidet mellom SAP og Nvidia, se opptaket av Nvidia-sjef Huangs GTC keynote-presentasjon.