Foto: Humane

iPhone-erstatning uten skjerm?

En personlig clips med innebygget kamera og kunstig intelligens - laget av ex-Applefolk.

Publisert

Flere har sikkert sett TED-demoen som gjengen bak Humane AI pin holdt for en stund tilbake.

Er dette et teknologi-konsept eller et faktisk produkt? Det samme lurer man jo på når man ser Apple Vision Pro på promo-videoer. Men HUmane starter ihvertfall forhåndsbestillingene for det amerikanske markedet til uken.

Og hva er det egentlig du får? En slags klype, ikke ulik en RØDE mikrofon i størrelse, som har innebygget kamera og en berøringssensitiv flate - men ingen skjerm. Du har den på klærne på overkroppen, snakker til den, og den snakker tilbake eller projiserer data på håndflaten din med en laser. 

Er det en slags Siri eller ChatGPT på boks? Det finnes et web-interface der du kan trene den kunstige intelligensen du kommer i kontakt med for å lære deg bedre å kjenne, og på bakgrunn av dette vil du få bedre søkeresultater og tilbakemeldinger. Sjekk ut demoen under, det ser forlokkende ut men virkelighetstesten vil vise om dette har livets rett.

Klart, å kunne få oversatt utenlandsk tale til ditt eget språk (om dette er engelsk) virker forlokkende, men er også noe du kan få fra din iPhone. Er Humane AI pin virkelig en erstatning for din smart-telefon slik at du kan oppnå mer tilstedeværelse, mindre forstyrrelser og skjermtid?

Billig blir det ihvertfall ikke - prisen er fra $699 i USA, i underkant av 8000 norske kroner. I tillegg må du betale for et månedlig telefonabonnement til $24, i overkant av 250 kroner. Så cirka 11'000 kroner bare det første året (forsendelser starter i 2024, forresten). 

Det integrerte kameraet du får med tar 13MP bilder, og også videoopptak, og ordet "vidvinkel" er forhåpentligvis svaret på om du har kontroll på hva du tar bilde av når du dobbelttrykker på flaten i front. Nevnte vi at det ikke er noen skjerm?

Men kanskje det er verd det for å kunne la KI (drevet av Microsoft og OpenAI) se at du har mandler i hånden, spise de og la samme KI holde oversikt over kaloriinntaket? Eller endelig klare å ditche Facebook?

Les mer hos hu.ma.ne