Foto: Belkin

AirPlay 2 på gammel HiFi

Belkins nye AirPlay-mottaker lar deg strømme digital lyd til anlegg som ikke har blåtann, og kan også inngå i oppsett for flerrom-lyd.

Publisert Sist oppdatert

Trådløs strømming av media er vi etterhvert godt vant med.

Men du trenger ikke investere i nye aktive høyttalere eller forsterkere med innebygget blåtann eller AirPlay for å være med på notene.

Belkin Soundform Connect lyd-adapter med AirPlay  2 

Noen sverger til vinyl for den ultimate analoge lydopplevelsen og vil ha deg digitalt frabedt. Men de som sitter på fete anlegg med bra forsterkere og ditto høyttalere og som kan tenke seg å la dette inngå i en trådløs verden har nå Belkins nye lyd-adapter  å dra veksler på.

Adapteren er en trådløs lydmottaker for stereoanlegg og lydsystemer. Spill enkelt musikk, podkaster og lydbøker fra dine Apple-enheter til høyttaleren eller et stereoanlegg som ikke har AirPlay.

Og med AirPlay 2 får du støtte for flerrom-lyd for dermed å kunne spille synkronisert musikk på flere anlegg samtidig.

Du kan bruke både en analog 3,5mm lyd-ledning, eller også en digital kabel (TOSlink / SPDIF) for å knytte adapteren til anlegget. Selve adapteren får energi fra en USB-C ledning.

Lyden overføres med 16-bit oppløsning og med en sampling-rate på 44,100 Hz (44.1 kHz). Fysiske mål på den nette, lille enheten er 43,4 x 62 x 19 mm.

Du vil trenge en iPhone med iOS 11.4 eller senere, en iPad med iPadOS 11.4 eller senere, en Mac med macOS Catalina eller senere, eller en Apple TV med tvOS 11.4 eller senere.  

I Norge finner vi den på markedet fra omtrent tusen kroner. Du kan lese mer hos Belkin her.

Via Belkin