HTC10: Hard kamp om differensiering på Android-plattformen (Foto: HTC)

Airplay også til Android

HTCs nye flaggskip HTC10 har native Airplay-strømming innebygget. 

Publisert Sist oppdatert

HTC 10 er første Android-telefon som har innebygget støtte for høykvalitets musikkstrømming over Apples Airplay-protokoll.

Kampen om kundene på Android-plattformen er knallhard, og det er vanskelig å skille seg ut. Det har HTC virkelig fått til, med satsning på både design og tekniske finesser som Airplay-støtten.

Double Twist

Mulighet for å strømme over Airplay til stereoanlegg og aktive høyttalere har eksistert en god stund takket være tredjeparts-apper som Jon Lech Johansens DoubleTwist, men ingen ting slår native støtte.

HTC har offisielt lisensiert Airplay av Apple, og vil dermed bli en aktuell modell for alle som setter pris på den økte kvaliteten kontra Bluetooth.

Optisk bildestabilisering

Med den nye modellen satser HTC også sterkt på kamerasiden, med optisk bildestabilisering både på front- og bakkameraet. 

Hovedkameraet er på 12 megapiksler, den samme oppløsningen som også Apple benytter i sine nyeste modeller, men med enda større piksler, oppgitt til 1,55 mikrometer.

Selfie-kameraet har en oppløsning på fem megapiksler, og HTC er angivelig den første mobilprodusenten med optisk bildestabilisering også på frontkameraet.

Sjekk ut en promo-video nedenfor.