AIR: Uten en tråd, batteri kan byttes individuelt (Foto: Apple)

Det blir dyrt å bytte AirPods-batteri

Den gode nyheten er at batteriene i Apples trådløse ørepropper kan byttes. Men det koster.

Publisert Sist oppdatert

Apples nye AirPods har endelig kommet for salg, på et kritisk tidspunkt i juleinnspurten. De heldige få klarte å sikre seg et par med levering før den store dagen, men bestiller du nå så må du vente til langt utpå nyåret.

Poder

AirPods ble lansert sammen med nye iPhone 7, men selve leveransen ble betydelig forsinket - antakelig på grunn av problemer knyttet til volumproduksjon. Journalister som har fått låne de til utprøving gir gode skussmål.

Det gjenstår å se hvordan kvaliteten på produktet er over lengre tids bruk. Men det har ihvertfall blitt klart at Apple tilbyr bytte av de innebygde batteriene individuelt dersom behovet skulle oppstå.

Innenfor garantitiden skjer dette kostnadsfritt. Om man skulle oppleve at batteriytelsen har blitt betraktelig redusert så tilbyr Apple utskifting av batteriet individuelt.

Bytte

Prisen per AirPod er 599,75 kroner, noe som inkluderer en forsendelseavgift på 100,75 kroner. Dette tilsvarer altså en tredjedel av ny pris, for halve paret. Prisen fremkommer av Apples egne supportsider her.

I USA viser den engelske utgaven av disse sidene at Apple også tilbyr å selge AirPods enkeltvis dersom man skulle være så uheldig å miste den ene. Prisen per stykk er 69 dollar, og det samme for selve lade-esken. Om denne tjenesten blir tilgjengelig i Norge er foreløpig ikke kjent.

Nypris for paret er 1.790 kroner. Du kan lese mer om AirPods her.