Adevintas aksjekurs faller etter at investorgruppe revurderer bud på selskapet. (Foto: Adevinta)
Adevintas aksjekurs faller etter at investorgruppe revurderer bud på selskapet. (Foto: Adevinta)

Børsras i Adevinta etter investoruro

Kursen i Adevinta er ned 11 prosent mandag formiddag, etter at det i helgen ble skrevet at investorgruppen som ville kjøpe alle aksjer og ta selskapet av børs nå revurderer budet.

21. september ble det kjent at en investorgruppe bestående av aksjefondene Permira og Blackstone ville legge inn bud og ta Adevinta av børs.

Den gang var det finansnyhetsbyrået Bloomberg som omtalte budet.

Søndag var Bloomberg ute igjen. Da ble det vist til at Permira og Blackstone nå ønsker å revurdere budet. Ifølge Bloomberg har begge fondene tatt budet tilbake til sine investeringskomiteer for videre diskusjoner.

Frem til nå har dette vært en av årets store aksjeutkjøp, noe aksjekursene i både Adevinta og Schibsted har nytt godt av. Mediegiganten Schibsted er storaksjonær i Adevinta med 30 prosent av aksjene. Ebay har også 30 prosent, mens Permira har 12 prosent.

Ønsket å beholde aksjer

Aksjekursene i både Adevinta og Schibsted steg kraftig i dagene etter at det mulige budet ble kjent for en måned siden. I dag er begge ned. Schibsted er ned nær 15 prosent fra aksjekursen da børsen stengte før helgen. Adevinta er altså ned drøyt 11 prosent siden fredag ettermiddag.

Da Bloomberg skrev om budet første gang, gikk Schibsted ut med en pressemelding der det gikk frem at selskapet støttet budet, men at de ønsket å beholde noen av aksjene de har.

Det er ikke utenkelig at dette har påvirket Permira og Blackstone.

Israel og Hamas

Samtidig melder finansnettsteder at revurderingen skyldes at markedet til Adevinta har kjølnet, og at det antas at selskapene ikke ønsker å ta slike veddemål nå, med så mye usikkerhet.

Ifølge Bloomberg har den økte spenningen mellom Israel og Hamas, som har kommet mens budet har vært til vurdering, vært en faktor.

Ingen av partene har denne gangen kommentert en mulig endret holdning hos budgiverne.