HANA OVERALT: SAP lanserer Hana for SMB-er og inngår samarbeid med Microsoft om Hana i Azure. (Illustrasjon: Istock)
HANA OVERALT: SAP lanserer Hana for SMB-er og inngår samarbeid med Microsoft om Hana i Azure. (Illustrasjon: Istock)

SAP Hana for SMB-er og Azure

To spennende databasenyheter fra SAP denne måneden.

SAP lanserer SAP Hana Edge Edition og inngår samarbeid med Microsoft om integrering i Azure.

Edge Edition for SMB-er

SAP lanserer Hana Edge Edition, en ny versjon av datahåndteringsplattformen myntet på små og mellomstore bedrifter. Som storebror levered Edge Edition også med verktøy for sanntidsanalyse.

SAP Hana er også oppdatert med nye funksjoner, blant annet med håndtering av grafiske data, og visualisering av komplekse sammenhenger til bruk for markedsinformasjon. 

Løsningen kan også forutse arbeidsbelatsning, noe som skal gjøre det lettere å vurdere innvirkning av nye funksjoner og oppgraderinger før nytt system settes i produksjon.

Hana integreres med Azure

SAP og Microsoft annonserte nylig et samarbeid der Hana-plattformen kan integreres og brukes i Azure. Det betyr blant annet integrasjoner mellom Microsoft Office 365 og skyløsninger fra SAP, samt mobilapplikasjoner utviklet med plattformen SAP Fiori.

- Sertifiseringen av Microsoft Azures infrastrukturtjenester på SAP Hana, i tillegg til integrasjonen mellom Microsoft 365 og SAPs skytjenester, er eksempler på de endringer virksomheter nå kan få nytte av, sier konsernsjef Bill McDermott i SAP i en pressemelding.

Frukten av samarbeidet blir klar til å nytes av kundene i tredje kvartal 2016.