ÅPEN: Satya Nadella, Microsofts toppsjef, er kjent for å være åpen for andre teknologier enn selskapets egne. Nylig demonstrerte han et samarbeid mellom Microsoft, Salesforce.com og Alpine Matrics. (Foto: Microsoft / Richard Morgenstein)

Microsoft Cortana-teknologi i Salesforce.com-data.

Kraftige analyseverktøy fra Microsoft kobles sammen med Salesforce.com-data for dypere innsikt i salgsprosessene.

Publisert Sist oppdatert

Det er Microsofts Cortana Analytics Suite som har blitt koblet sammen med data fra Salesforce.com. Målsetningen er å gi brukerne en bedre kontroll og innsikt i salgsprosessene, ved å bruke prediktiv analyse og automatiserte beslutningsprosesser fra Cortana Analytics mot dataene fra Salesforce.com.

Løsningen ble demonstrert av Microsofts toppsjef Staya Nadella på Dreamforce Expo-messen, som går av stabelen i San Francisco denne uka. Salesforce + Power BI dashboard ble lagd av Microsoft, i samarbeid med Salesforce.com og Alpine Metrics.

Prediktiv analyse

- Tradisjonelt har salgsprognoser vært avhengig av instinktene til selgerne og deres ledere. Dette blir naturligvis påvirket av den enkeltes optimisme eller pessimisme. I stedet for å kun basere prognosene på den enkeltes teft eller gjetning, bruker Alpine Metrics Cortana Analytics til å analysere mer enn 40 forskjellige faktorer, for å produsere en mer balansert og presis prognose for kommende salg, sa Joseph Sirosh, visedirektør for Azure Machine Learning hos Microsoft til våre kolleger i Cio.com.

Det er ikke bare på salgsprognosene løsningen kan brukes. Prediktiv analyse kan legges rett inn i salgsavdelingens arbeidsflyt for å oppnå bedre forståelse av tildelinger, risiko, muligheter og andre måltall, la Sirosh til.

Som et eksempel på å bruke Cortana maskinlæring på Salesforce-data, kan løsningen automatisk tildele nye salgsleads til den selgeren som det er mest sannsynlig vil gjøre muligheten om til et konkret salg i den aktuelle situasjonen.

Cortana naturlig språk

Microsoft Cortana er naturligvis mest kjent i form av taleassistenten som finnes i Windows 10. Språkmektigheten til Cortana er også tilgjengelig i denne løsningen, ved at brukerne kan gi systemet spørringer i form av naturlig språk, fortalte Sirosh.

- Brukerne kan nå ganske enkelt stille verbale spørsmål mot salgstallene sine, sa han.

Deretter vil systemet søke etter data i Salesforce.com, og kombinere resultatene med andre relevante webtjenester, og returnere svarene i form av visualiseringer basert på rankering, sannsynlighet, geografi, historie og andre faktorer. I tillegg har Power BI ferdige dashboard og rapporter for Salesforce-data innebygd.