GI SVAR: Å gjøre om data til innsikt er viktig for å lykkes med digitalisering, mener artikkelforfatteren. (Foto: Istock)

Derfor er innsikt nøkkelen til suksess

Rask digitalisering er et sentralt fokus for mange bedrifter, og stadig flere er avhengige av teknologi for å drive virksomheten.

Publisert Sist oppdatert

Men ekspanderende it-miljøer med dynamiske og høyt distribuerte infrastrukturer, applikasjoner og løsninger blir mer sammenvevd og komplekse. Dette gjør det nesten umulig for CIOer og CTOer å overvåke ytelsen, opprettholde sikkerheten og fikse problemer.

Det digitale landskapet endrer seg raskere enn vi kunne ha forestilt oss. Bransjestrukturer og forretningsmodeller blir raskt utdaterte. For å svare på dagens og morgendagens forretningsutfordringer er det klart at det trengs mer fleksibilitet, tilpasningsevne og transformasjon.

Simon Ranyard er nordensjef i Orange Business Services. (Foto: Orange Business Services)

I et it-miljø som blir vanskeligere å navigere, med økt bruk av IoT-sensorer som samler inn data, så sliter tradisjonelle overvåkingsverktøy og menneskelige team med å administrere it-miljøet. Foreløpig er 72 prosent av all it-drift avhengig av ni ulike overvåkingsverktøy for å kunne bruke moderne applikasjoner, mens det i gjennomsnitt bare er 61 prosent av it-miljøet som overvåkes. I stedet for at it-avdelingen kan fokusere på prosjekter som genererer forretninger, må de bruke nesten halvparten av tiden på å feilsøke.

Dessverre er det ikke så enkelt som å bare øke antall overvåkingsverktøy. For at it-teamene skal kunne mer enn å slukke branner og jobbe med driftsoppgaver, trengs andre verktøy. Du må rett og slett forlate silomentaliteten og jobbe mer med intelligent observasjon som analyserer og ser mønstre i hele it-miljøet. Resultatet av bruk av overvåking i kombinasjon med observasjon gjør at bedrifter kan skape et helhetlig bilde av helsen til it-miljøet sitt.

Intelligent observasjon med AI

Tradisjonelle overvåkingssystemer har en mer silobasert tilnærming med ett verktøy per tjeneste, som ikke fungerer når man skal holde oversikt, måle og optimalisere i dagens distribuerte infrastrukturer.

Optimalisering av det interne IT-miljøet krever team av eksperter på alle områder.

Optimalisering av det interne it-miljøet krever team av eksperter på alle områder, inkludert sky, sikkerhet, infrastruktur og tilkobling. Samtidig er vi i den mest omfattende kompetansemangelen vi noen gang har sett, og det er umulig for bedrifter å rekruttere i den skalaen som kreves.

Gjennom enhetlig oversikt og analyse av datasjøer og AIOps (AI for IT Operations) hvor all kompetanse er samlet i én tjeneste, kan optimal tilkobling og sikkerhet garanteres for applikasjoner, utstyr og en brukeropplevelse som oppfyller forretningskrav.

Ta tilbake kontrollen

Teknologi- og driftsledere må ta tilbake kontrollen over forretningsapplikasjonene sine. De må sørge for at alt fungerer og leverer som det skal med tanke på ytelse og sikkerhet, samtidig som de er pålitelige – noe hele organisasjonen drar nytte av.

Det er grunnleggende å opprettholde kontrollen hvis bedriften skal overleve og trives i takt med digitaliseringen. For å kunne svare på dagens og morgendagens utfordringer er det grunnleggende for bedrifter å ha høy grad av fleksibilitet, omstillingsevne og evne til transformasjon. For å ta en helhetlig tilnærming, må bedrifter stole på sømløst integrerte og spesialbygde it-systemer som ikke bare er designet for å love, men for å levere forretningsresultater. Og det hele starter med måling, for det er ikke mulig å optimalisere noe som ikke er målt.