VROOOM! McLarens Formel 1-lag sammarbeider med KPMG om forutseende analyse. Illustrasjonsfoto

KPMG plukker opp McLaren Formel 1s forutseende analyse

KPMG vil bruke formel 1-lagets forutseende analyse til å informere bedrifter om revisjon- og forsyningskjedeoptimalisering. 

Formel 1-gruppen McLarens in-house forutseende analyse vil bli tilgjengelig for bruk i andre bransjer som del av en allianse med KPMG.

Sportslaget annonserte partnerskap med KPMG kun dager før deres britiske lag tok femteplassen i søndagens Grand Prix.

Den ti år lange alliansen med det internasjonale revisjon-, skatt- og konsulentselskapet utvider deres programvare og kunnskaper om tiendedels sekund-beslutninger til andre bransjer for å forbedre revisjon- og konsulenttjenester til KPMGs kunder.

McLaren, hvis velrenommerte bilfører Lewis Hamilton signerte med Mercedes i 2012, stiftet sitt eget analyseselskap, McLaren Applied Technologies (MAT), i 2004 for å forbedre vedlikehold av biler og fart på banen.

Deres tjenester har allerede vært benyttet av flere store britiske produksjonsselskap innen olje og gass, inkludert Glaxosmithkline, som optimaliserer produksjonen på flere av merkene de har på huset (for eksempel Sensodyne tannkrem) ved bruk av McLarens ressurser.

- McLaren har finslipt sofistikert forutseende analyse og teknologier som kan anvendes til en rekke forretningsmessige problemstillinger. Vi tror denne ekspertkunnskapen har kraften til å kunne radikalt forandre revisjon, forbedre kvalitet og gi større innsikt til lederteam, revisjonskomiteer og investorer, sier KPMGs britiske talsmann Simon Collins.

- Det samme kan sies om rådgivningstjenester, hvor vi tror det å innføre McLarens forutseende analyse og viten kan hjelpe våre kunder i å gjennomføre en trinnvis endring i tjenestene de tilbyr sine kunder. Dette kan eksempelvis være relevant for en kompleks internasjonal forsyningskjede, avslutter Collins.

- Dette partnerskapet bringer vår ekspertise inn i et helt nytt marked og opprettholder den hurtige veksten til McLaren Applied Technologies, sier McLarens styreformann, Ron Dennis

Formel 1-laget jobber også med programvareleverandøren SAP. Det benytter SAP Hana og SAP cloud, samt databaseprogramvare som vil brukes av alle i lagets voksende portefølje.