TEST: Lenovo Tab M11

FOR DEN YNGRE GARDE? Det er mulig Lenovo henvender seg til den yngre garde med Tab M11. Nettbrettet er billig, fungerer supert til spill og video, og kommer med egen lesefunksjon. Delte skjermer og flere vinduer gjør læringen sømløs og engasjerende, skriver produsenten selv. (Foto: Lenovo)

Budsjettvennlig, ja. Men er det budsjettvennlig nok?

Lenovo har kommet med enda et nettbrett – Tab M11. Det budsjettvennlige nettbrettet selges til en rimelig pris - og koster kun 2499 kroner. Er det likevel verdt pengene?

Publisert Sist oppdatert

I pakken med Lenovo Tab M11 finner du også en USB-C til USB-A, og en 20 W ladekloss. I tillegg kommer nettbrettet med en Lenovo tab pen, samt et par bruksanvisninger. 

En solid pakke, med akkurat det du trenger.

Skjermen på Lenovo Tab M11 er på 10,45 tommer. Det er en grei størrelse – stor, men ikke for stor. Selve padden er laget av aluminium, og kvaliteten føles høy – i alle fall til prisen å være, som ligger på 2499 kroner.

 Spesifikasjoner 

På Lenovo Tab M11 finner vi MediaTek G88 med åtte kjerneprosessorer. Nettbrettet har 4 GB RAM, og (versjonen som jeg har fått tilsendt) kommer med 126 GB lagring. 

Selve skjermen er en FHD (1920 x 1200) IPS-skjerm, med 90hz og en lysstyrke på 400 nits. På baksiden finner vi et enkelt 8 MP kamera, som er akkurat det samme som vi finner på fronten. Batteriet er relativt stort, på 7040 MA/HR. 

Ytelse

Dette er et nettbrett til en billig penge. Det merkes. Tab M11 bruker Android 13 – et operativsystem som er enkelt å bruke, men som likevel har sine begrensninger – og som kan hakke litt. Dette er ikke den mest flytende opplevelsen jeg har hatt med ett nettbrett. Multitasking er heller ikke helt optimalt, i hvert fall ikke når det kommer til mer kompliserte oppgaver. 

Likevel, til denne prisen kan man ikke forvente noe særlig mer. Og brettet fungerer mer enn godt nok til å se filmer eller spille enklere spill. Selve skjermen er også bra, med  høy nok definisjon og fine farger. Nettbrettet kan dog være vanskelig å bruke ute i sollys. 

Skjermen på Lenovo Tab M11 er på 10,45 tommer. Det er en grei størrelse – stor, men ikke for stor.

På kameraet til Tab M11 finner vi en skanner, som kan konvertere og korrigere bilder til PDF-dokumenter.

Når det kommer til batteri, blir jeg igjen positivt overrasket over Lenovo. Her får du rundt åtte til ti timers bruk. Stylus-pennen fungerer også bra. Med 4096 trykkfølsomhetsnivåer er den enkel å ta notater eller drodle med. Pennen kan dessverre ikke klippes til nettbrettet magnetisk, noe som jo hadde vært hendig.

I tillegg er det god lyd i dette nettbrettet – med fire Dolby Atoms stereo høyttalere. Det er mye lyd for penga. 

Konklusjon

Først og fremst er det viktig å anerkjenne at dette er et budsjettvennlig nettbrett. Det merkes til tider, spesielt med tanke på navigasjon i applikasjoner og innstillinger – det kan bli en smule hakkete og gå litt tregt. 

Likevel. Med Lenovo Tab M11 har du mange timer med bruk. Utseendemessig er det heller ingen ting å si på kvaliteten. Om du ønsker ett nettbrett som primært skal brukes til spill og video (for eksempel som underholdning til kidsa), til studier eller enkel jobbing, så er dette nettbrettet fra Lenovo absolutt verdt pengene.