BETA: Hvem får være med å betateste iOS- og Android-appene i Skype for Business? (Skjermdump: Microsoft)

Skype for Business-beta for iOS og Android

Microsoft vil nå invitere et begrenset antall brukere til å betateste Skype for Business-apper for iOS og Android.

Skype for Business ble offisielt lansert for Windows-PC-er i april, og Skype for Business kom som app for Windows Phone i sommer.

Derimot ser det ut til å ta tid for Microsoft å få ferdig den profesjonelle Skype-versjonen på andre plattformer. Appene for iOS og Android ventes å komme ut på markedet senere dette året.

Halvåpen betatesting

Microsoft legger imidlertid ikke opp til noen åpen betatesting, slik man har sett med blant annet Windows 10 og den  nyeste Office-versjonen på forskjellige plattformer.

Betatestprosessen som Microsoft nå legger opp til, vil gå ut på at it-administratorer skal kunne gå inn på nettstedet skypepreview.com og nominere opptil fire sluttbrukere fra hver plattform – iOS og Android – som kan være med på å teste ut iOS- og Android-appene.

Nominasjonen må være klare innen fredag denne uka for dem som skal være med på første testrunde, skriver IDGs nyhetstjeneste.

Deretter vil Microsoft evaluere de nominerte og velge ut en gruppe av betatestere.

Microsoft gjør det klart at ikke alle som søker kan regne med å bli valgt ut, men at målet likevel er å få med så mange som mulig. Noen av funksjonene i betatestingen vil være begrenset til brukere i USA.

Mobilappene for Skype for Business krever Lync Server 2013, Skype for Business Server 2015 eller Skype for Business Online.

Forbedringer

Blant forbedringene i de nye Skype for Business-appene er større knapper i skjermbildet som skal gjøre det lettere å administrere kommunikasjon på små mobilskjermer og et nytt «dashbord» med bedre oversikt over nylige samtaler, nært forestående møteavtaler og forbedret søk etter kontakter.

Videosamtaler vil nå kunne fylle hele skjermen på brukerens mobil slik at det blir lettere å se kollegene man har videomøte med. I tillegg skal brukergrensesnittet være forenklet slik at det blir lettere å navigere i appene.