TOPPSJEF: Svein Ola Ulven er ny administrerende direktør i sertifiseringsselskapet Nemko. (Foto: Katrine Lunke (CC BY 3.0))
TOPPSJEF: Svein Ola Ulven er ny administrerende direktør i sertifiseringsselskapet Nemko. (Foto: Katrine Lunke (CC BY 3.0))

Ny toppsjef i Nemko

Finansdirektør Svein Ola Ulven overtar for Grete Aspelund, som nå leder Sweco.

Svein Ola Ulven er ny toppsjef i sertifiseringsselskapet Nemko. Han overtar etter Grete Aspelund, ble administrerende direktør i Sweco Norge i oktober 2015.

Ulven startet i Nemko i 2006, da som finanssjef, og har vært finansdirektør i selskapet siden 2011. Han har også vært kundeansvarlig i BNP Paribas Oslo i perioden 2001 til 2006. Ifølge styreleder Ingvild Myhre har Ulven vært sentral i arbeidet med å snu selskapets drift fra røde tall til overskudd på 30 millioner kroner i 2015.

- Vi er trygge på at han er rett person til å lede selskapet videre, sier Myhre.

Nå skal Ulven lede Nemkos 470 ansatte fra hovedkontoret i Oslo. Selskapet har også datterselskaper  over hele verden, inkludert Sverige, Danmark, Tyskland, USA og Kina.

Selv sier han at han gleder seg til å ta fatt på arbeidet.

- Nemko har et viktig samfunnsoppdrag, i tillegg til den kommersielle driften. Vi skal sikre at forbrukere får trygge produkter på markedet. Det er en viktig motivasjonsfaktor for oss som jobber i Nemko, sier Ulven i en melding.

Ulven er utdannet innen forretningsledelse fra NTNU, og MBA fra Griffith University i Australia. Han er også styremedlem i energikonsernet Vardar.

Nemko leverer internasjonale sertifikater for elektrisk- og elektronisk utstyr, og har testekspertise innen medisink utstyr, husholdningsprodukter, radio, telekom, it, maritim og olje og gass. Selskapet jobber med testing, inspeksjon og sertifisering av produkter og systemer over hele verden, inkludert installasjoner og personell og var med på å grunnlegge multinasjonale sertifiseringsavtaler, som ENEC og CB- og IECEx.