SJEFEN: Christian Ursin-Holm blir daglig leder i it-selskapet Unicus, som kun ansetter konsulenter med asperger. (Pressefoto: Unicus)
SJEFEN: Christian Ursin-Holm blir daglig leder i it-selskapet Unicus, som kun ansetter konsulenter med asperger. (Pressefoto: Unicus)

Ny leder og nye steder

Det norske it-selskapet Unicus satser nasjonalt og internasjonalt og etablerer avdelinger i Stavanger og Stockholm.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet Unicus etablerer nå avdelinger i Stavanger og Stockholm. Unicus er et selskap som jobber med testing og kvalitetssikring av it-systemer. De har i dag 25 ansatte i Oslo og skiller seg fra andre aktører ved at de bare ansetter konsulenter med Asperger syndrom.

Autismens positive særtrekk som detaljfokus og nøyaktighet gir ekstra gode resultater for kundene. Dette har vist seg å gi Unicus en konkurransefordel, skriver selskapet i en pressemelding.

Selskapet har store aktører som Telenor, Statoil, Nordea, Hafslund, DNB og Harald A. Møller på kundelisten.

Ny daglig leder

Etter flere år med stabil vekst, kom Ferd Sosiale Entreprenører inn på eiersiden sommeren 2016. Dette ga startskuddet for en sterkere satsning på skalering av virksomheten, og Unicus har ansatt Christian Ursin-Holm som ny daglig leder. Ursin-Holm har lang ledererfaring fra krysningspunktet digitalisering og forretningsutvikling, og har jobbet både med og i oppstartsbedrifter og i større organisasjoner. Han har også erfaring med sosialt entreprenørskap gjennom styrearbeid i Medarbeiderne, ett selskap i Ferd-porteføljen som ansetter tidligere rusmisbrukere.

- Unicus er kanskje Norges mest spennende sosiale entreprenør, og Lars [Johansson-Kjellerød, gründeren] har gjort en fantastisk jobb med å utvikle Unicus frem til i dag. Jeg gleder meg til å jobbe med ansatte og eiere med å utvikle selskapet videre. Gjennom å ta selskapet inn i nye markeder og utvikle nye tjenester kan vi fortsette å vokse og ansette enda flere med Asperger, sier Ursin-Holm i pressemeldingen.