HØYT OG LAVT: AOCs nye 27-tommers skjerm byr på gode justeringsmuligheter. (Foto: AOC)

Kontor-justerbart fra AOC

AOC kommer nå med ny 27-tommers kontorskjerm der ergonomi og justeringsmuligheter har fått prioritet.

Nykommeren blir toppmodell i AOC 90-serien, som etter denne lanseringen vil bestå av fem skjermer, to med størrelse på 23,8 tommer og tre på 27 tommer.

Justering og tilpassing

Tre av skjermene i AOC 90-serien byr på mulighet for høydejustering på 130 mm. Helningsgraden kan justeres fra -5 grader til +25 grader, skjermene kan dreies 165 grader hver vei og dessuten vris på høykant – altså 90-graders pivot-innstilling. AOC hevder dette innebærer at skjermene kan tilpasses alle medarbeideres individuelle arbeidsposisjon.

AOC har også utstyrt skjermene med såkalt Flicker Free-teknologi som reduserer flimring til et minimum. Dette skal bidra til mindre slitasje på synet og motvirke tretthet.

AOC 90-skjermene har smale kanter, noe som gjør det lett å plassere to eller flere skjermer ved siden av hverandre for hver bruker. Flere skjermer på skrivebordet kan forbedre effektiviteten en god del.

Høyere oppløsning

Fire av de fem skjermene i AOC 90-serien har Full HD-oppløsning på 1.920 x 1.020 pikslers oppløsning, mens nykommeren Q2790PQU har en oppløsning på 2.560 x 1.440 piksler. Bedre for blant annet store, detaljerte regneark og for videoredigering, bemerker AOC i pressemeldingen.

Den nye skjermen kommer på markedet i Norge i september, og veiledende pris er satt til cirka 3.700 kroner.

 De fire Full-HD-skjermene kom i salg i juli til en pris på fra cirka 1.570 kroner til cirka 2.590 kroner.