Foto: Lunar Bank

Apple Pay i en fei

Lunar er gratis i bruk, overføringer skjer med et vipps, og er superenkel å sette opp.

Publisert

Er du i beit etter et enkelt og rimelig ApplePay-alternativ fordi banken din har mistet denne muligheten? Eller bare lurer på hvordan du skal komme igang med iPhone som betalingsmiddel i butikken?

Da kan Lunar (danske Lunar Bank) være løsningen for deg. Ikke bare får du her et gratis-alternativ, hvor du ikke betaler for transaksjoner, men du får også en løsningen der du ikke trenger å bekymre deg for overføringsgebyrer eller dårlige valutakurser - som kan være tilfellet ved utenlandske løsninger.

Språket er dessuten norsk, og noe av det beste er integrasjonen mot Vipps - overføringer mellom din ordinære norske bank og Lunar med et svisj. Du kan også overføre fra nettbanken eller fra et bankkort, men sistnevnte opplevde vi at ikke fungerte i forbindelse med BankID-autentiseringen (siste trinn inn mot personlig passord feilet - vi regner med at dette vil fikses). 

Straks konto er opprettet og et kort er knyttet til denne så kan dette benyttes for å sette opp Apple Pay, berøringsfri betaling på nett og i butikkterminaler, på et blunk - for iPhone, AppleWatch eller Mac. Så glem krøkkete løsninger med scanning av QR-koder!

Og ja, du kan bruke BankID som du allerede har gjennom en annen finansinstitusjon i Norge, og dermed slipper man også plunderet med å møtte bekrefte identitet over telefon med pass. 

Faktisk tar det ikke mer enn fem minutter å sette opp en gratis konto med virtuelt (debet)kort på denne måten, og man også velge andre løsninger for økt funksjonalitet (for eksempel om du vil ha et fancy metallkort). Og man kan tilknytte sin ordinære bank. 

Oppsettet skjer gjennom appen, som også vil kunne kategorisere utgiftene dine for deg - eller la deg inkludere en liten investering i et veldedig formål (Project Blue). 

Lunar-appen støtter også widgets, så du kan se saldo og liknende på lås-skjermen. Og dessuten 3,25% innskuddsrenter opp til en million. Og du kan investere med appen. Og du kan få reiseforsikring. 

Her har vi beskrevet bruken som privatperson, men Lunar tilbyr også løsninger for bedrifter. 

Download on the App Store