IOS 10: Klistremerker i digital utgave (Foto: Apple)

App Store for iMessage tar av

Stickers har inntatt iOS 10 gjennom egen App Store. Her er noen høydepunkter.

Publisert Sist oppdatert

Apple har med iOS 10 selv utvidet funksjonaliteten til tekstmeldinger med animerte bakgrunner, mulighet for å sende hjerteslag eller andre skriblerier, grafikkeffekter på tekstboblene og dessuten også muligheten for å klistre små merker og kommentarer oppå meldingsbobler i historikken over.  

Stickers

Digitale klistremerker er det helt store for tiden, for eksempel på Snapchat. Med iOS 10 får disse en prominent posisjon i Apples meldingssystem, med egen dedikert App Store. Noen er gratis, andre koster penger.

Deskriptivt nok kalt simpelthen App Store for iMessage er dette det nye gullrushet for utviklere. Både dedikerte stickers-apper og også stickers-pakker som del av en ordinær app finnes. De mest kreative anvendelser gjør stickers i meldinger høyst interaktive.

Fra GIF og emoji til stickers

En typisk app med stickers for iMessage er tilrettelagte apper som tidligere også hadde animerte GIF-er og liknende, som for eksempel Ellen deGeneres’ app Ellen’s Emoji Exploji. Eller spill-suksessen Crossy Roads figur-pakke, der sprites fra spillet kan sendes som små bilder.

Noen som vet å utnytte de nye mulighetene, er Disney, som har egne stickers-apper til salgs som for eksempel Mickey & Friends. Men også veldedige formål som WWF lanserer slike merke-pakker, helt gratis.

På den mer kreative fronten har vi Genius, en app for å finne sangtekster til populærmusikk. Disse kan nå inngå som små bildefiler i meldinger.

Interaktive løsninger

Virkelig spennende blir det når apper gir mulighet for å kommunisere via meldinger med interaktivt innhold. Bor du i meldings-appen, er dette definitivt tingen for deg. 

Airbnb, for eksempel, lar deg planlegge reise sammen med venner gjennom meldingene. Evernote lar deg dele oppføringer med andre. Og Words With Friends  lar deg faktisk spille spillet gjennom meldingsappen. 

Andre interessante eksempler er iTranslate for oversettinger, YogaGlo, Runtastic, og AccuWeather - for å nevne noen.

Utviklere

Stickers er enkle å lage og krever faktisk ingen kode. Utviklere kan lese mer om (for eksempel hvordan utvikle) Stickers hos Apple her.

Sjekk ut en demonstrasjonsvideo nedenfor.