BT: Bluetooth for Mustang GT. (Foto: Fender)

Fender møter Apple

Nye forsterkere med iPhone-støte og spilleliste-samarbeid med Apple Music er det nye krysningspunktet mellom Fender og Apple. 

Publisert Sist oppdatert

Et interessant krysningspunkt med tanke på at Fender og Apple er to ganske forskjellige selskaper. 

Dessuten: Her får du også se hvordan du kan lære å spille gitar med Fender Play.

Analogt møter digitalt når Fender åpner for Apple i både forsterkere og spillelister. Og så kan du altså også lære å spille gitar med Mac-app.

Gitar-spillelister

De beste musikktipsene får man gjerne av bekjente og kjennere, og også Apple ser viktigheten av kuraterte spillelister på Apple Music. Det finnes mer enn 66 kuratorer på strømmetjenesten, inkludert Beats by Dr. Dre, Nike, Complex, Rolling Stone, Disney, VICE, Pitchfork og flere.

Gitar- og forsterkerlegenden Fender blir nå en del av dette kobbelet når de lanserer fem unike spillelister med musikk som gjør utstrakt bruk av de klassiske gitarene. Genrene spenner fra rock ‘n’ roll, country, western, jazz og hip-hop til R&B.

Du finner de kuraterte Fender-spillelistene på Apple Music her

Blåtann-forsterkere

Gromlyden fra Fender-gitarer blir kanskje best gjengitt på Fender-forsterkere. Disse får nå en ny serie med støtte for både Wi-Fi og Bluetooth.  På denne måten får man tilgang til tusenvis av presets, både fra Fenders egne lydteknikere og fra brukermiljøet. Egne innstillinger kan deles med andre. 

Trådløs nettilkobling gjør at oppdateringer kan lastes ned direkte fra nettet, og Bluetooth-funksjonaliteten åpner for strømming av musikk til forsterkeren. Apper for iOS finnes tilgjengelig gratis på AppStore, inkludert en app for stemming av gitaren.

Du kan lese mer om Mustang GT-serien hos Fender her. Sjekk ut en promo-video nedenfor.

Opplæring

Med et eget abonnementsopplegg kan man også lære seg å spille gitar, enten på nett eller i iOS-app. Løsningen kalles Fender Play, og koster 20 dollar i måneden. Dessverre er ikke tjenesten / appen tilgjengelig i Norge ennå. Men sjekk ut en demo-video nedenfor eller les mer her.

Via Fender og Fender