Foto: Apple

Øker iCloud+

Apple utvider lagringspotensialet med to nivåer i terabyte-klassen.

Publisert

Apple har startet utrulling av to nye lagringsnivåer i toppen av spekteret for skytjenesten iCloud+.

De to nye nivåene er 6TB og 12TB.

Så om du går for nye iPhone 15 Pro med 48MP bilder eller 4K-video så tar dette fort litt mere plass enn tidligere. 

Fra før av var 2TB det maksimale du kunne få, i tillegg til eventuelt 200Mb ekstra dersom du har et Apple One-abonnement i tillegg. 

Etter den siste prisøkningen ligger 2TB på 129 kroner i måneden, mens 6TB vil koste 399 kroner, og 12TB 799 kroner i måneden. 

Som man vil se er det faktisk ikke noe rimeligere, per byte, med mere lagringsplass - sammenliknet med 2TB-pakken. Det er mildt sagt overraskende, og betyr i praksis at man faktisk betaler ekstra for beleieligheten med å kunne samle alle data i én konto fremfor å fordele dette på flere.

Vi benytter anledningen til samtidig å minne om noen av de fordelene med iCloud+, slik som automatisk synkronisering mellom enheter, privat videresending med iCloud, muligheten for å skjule adressen i epost-abonnementer, muligheten for å tilpasse et eget epost-domene, sikker integrasjon mot HomeKit-videokameraer, og selvfølgelig familiedeling - som for eksempel med delte bildealbum. Sistnevnte er en sikker vinner, og kjekt å sette opp på en AppleTV hos slekt i ikke-umiddelbar nærhet.