PAY: Alt godt kommer fra oven, eksemplifisert av Tim Cook i de svenske skoger (Foto: Tim Cook / Twitter)
PAY: Alt godt kommer fra oven, eksemplifisert av Tim Cook i de svenske skoger (Foto: Tim Cook / Twitter)

Norsk Apple Pay først hos kjøpmennene?

Rykte: Vil vi se en parallell lansering av Apple Pay i Norge med de andre nordiske landene den 24. oktober, kun for enkelte bankkunder og utvalgte transaksjonssteder?

Publisert Sist oppdatert

Apple-sjef Tim Cook var nylig i Sverige, for å se på en AR-app samt besøke de svenske skoger der emballasje til en rekke Apple-produkter har sitt opphav. Snakket de om betalingstjenester samtidig?

Apple har bekreftet at betalingstjenesten Apple Pay vil komme de de nordiske landene Danmark, Finland og Sverige. Norge ser ut til å glimre med sitt fravær, men det er tegn som tyder på at vi kanskje indirekte kan bli en del av lanseringen likevel. 

Svenske nettsider mener å vite at den offisielle lanseringen er tirsdag 24. oktober, og at tjenesten i første omgang vil bli tilgjengelige gjennom den nordiske banken Nordea som samarbeidspartner og kortutsteder.

Thank heaven

Samarbeidende utsalgssteder vil være norske Reitangruppen gjennom selskapet Reitan Servicehandel i Sverige AB, og da som eier av Pressbyrån og 7-11. I tillegg er det snakk om elektrohandelen Elgiganten.

Reitan gjennom sitt eierskap av REMA 1000 var også tidlig ute med mobilbetaling i butikk, da med Danske Banks MobilePay. Denne løsningen er i ferd med å avvikles, og det forhandles med Vipps om en overtakelse, men det betyr antakelig at infrastrukturen gjennom NFC-terminaler er på plass også her til lands, inkludert kioskkjeden 7-11.

Vennebetaling i iOS 11.1

Interessant nok har nå også Nordea meldt overgang til den norske løsningen Vipps. Denne konsolideringen tolkes av mange som et forsøk på å møte fremtidig konkurranse fra nettopp Apple Pay eller Facebook, selv om det kan diskuteres hvorvidt en Apple Pay-partner vil velge å gå til det skrittet.

Kanskje man tenker vennebetaling og mobilbetaling som adskilte markeder? Eller kanskje det bare blir slik at norske Nordea-kunder vil kunne benytte Apple Pay som betalingsløsning i utlandet? For Apple har oversatt en rekke support-sider om Appe Pay til norsk, viser det seg. 

Tirsdag 24. oktober vet vi forhåpentligvis mer. Datoen kan være sammenfallende med lanseringen av iOS 11.1, en prerekvisitt for vennebetaling over Apples meldingstjeneste. Releasen har vært testet gjennom en rekke beta-versjoner allerede og en endelig versjon synes nært forestående.

PS: AppleInsider forteller at også Nederland og Polen kan få Apple Pay innen årets utløp. Det har tidligere vært indikasjoner på en lansering i Tyskland, men dette har latt vente på seg.

Via MacPro og MacPro