WATCH OUT: Android Wear får støtte for iPhone.
WATCH OUT: Android Wear får støtte for iPhone.

iOS-støtte for Android Wear

Lei av å vente på AppleWatch? Google lanserer begrenset støtte for smart-klokker.

Publisert Sist oppdatert

iPhone-bruker men Android Wear-nysgjerrig? Google vet råd.

Apples egen smart-klokke AppleWatch har foreløpig ikke offisielt kommet til Norge, men du ser de dukke opp rett som det er. Android Wear-klokker er det litt flere å velge mellom, og kommer i motsetning til AppleWatch også i runde utgaver. 

Et eksempel på dette er LG Watch Urbane. Som en kuriositet nevnes det at Sony har lansert sitt eget crowd funding-prosjekt for en analog smart-klokke kalt Wena. Så det er mye aktivitet på smartur-fronten, selv om en undersøkelse tyder på at Fitbit faktisk selger bedre enn AppleWatch (i den grad de stiller i samme kategori).

Android Wear for iOS

For iOS-brukere med Android Wear-klokker har Google nå lansert en egen kompanjong-app kalt Android Wear for iOS. Appen er gratis, og du trenger en iPhone 5, 5c, 5s, 6, eller 6 Plus med iOS 8.2 eller senere i tillegg til klokken.

Appen lar deg se informasjon på uret med et gløtt, holde følge med fitness-nivået ditt inkludert skritt og puls (dersom aktuelt), og du kan til og med si “OK Google” for å stille søk-spørsmål eller lage påminnelser.

Integrasjonen blir ikke den samme som mot en Android-basert telefon, men det er ihvertfall noe. Eneste Android Wear-ur på markedet idag er LG Watch Urbane.

Via Google