MACWORLD:

Foto: Apple

Hemmeligheten bak AppStore-suksessen?

Ikke skriv møtereferat!

Publisert

Apple er i juridisk strid med Epic Games.

Kjernen i saken er spillet Fortnite, og om det at Epic valgte å bevisst omgå reglene rundt AppStore for hvordan man kan ta seg betalt for in app-kjøp.

Sentralt i Epics argumentasjon er at Apple misbruker sin markedsposisjon til å ta ågerpriser med en andel på 30% av omsetningen. 

I Australia har denne striden havnet i rettsvesenet, men da det ble Apple-senior Phil Schillers tur til å vitne så kom det frem overraskende opplysninger om hvordan Apple driver AppStore.

Han kunne fortelle at det faktisk ikke skrives møtereferater fra Apples ledermøter - en regel Steve Jobs innførte da han kom tilbake til Apple. Videre viser det seg at AppStores økonomi faktisk ikke er særlig viktig for Apple.

 Epics advokater stilte skeptisk spørsmål ved hvorvidt Schiller ikke visst om hvorvidt AppStore gikk med overskudd.  "Jeg tror AppStore går med overskudd", svarte Schiller, "... men det er ikke et spesifikt finansresultat jeg mottar rapporter eller bruker tid på. Det er ikke hvordan vi måler vår ytelse som et team".

Og så er det jo ikke tvil om at AppStore er en suksess også målt i kroner - hadde enheten blitt skilt ut som et selvstendig firma hadde det vårt på plass 63 på Fortune 500-listen, målt i størrelse. 

Så slutt å skrive (eller lese) møtereferater?

Via Financial Review