MACWORLD:

Foto: Apple
Foto: Apple

Apple åpner for strømming av spill og mini-apper

Gode nyheter for blant annet Netflix da dette er globalt anvendelig. Men er EU egentlig fornøyd med håndteringen?

Publisert Sist oppdatert

Apple har tidligere nektet Microsoft og andre å ha apper som strømmer spill og tilsvarende innhold.

Nå, samtidig som det gjøres tilpasninger til EUs DMA (Digital Markets Act) ved å åpne opp for sideloading, alternative AppStores og tilgang til NFC-brikken for alternative betalingsløsninger, kommer altså denne tilpasningen som formodentlig kun er et ledd i en tilpasning til liknende juridiske grep som tas i andre sammenhenger. 

Å åpne opp for denne funksjonaliteten virker som et strategisk valg for at nettopp ikke de få, store aktørene som vil ha råd til en ekstern markedsplass plutselig åpner dette tilbudet også for andre.

Apple har vært i hardt vær for liknende forhold som EU har tatt opp i for eksempler enkelte amerikanske delstater. Også i Nederland og Sør-Korea har Apple allerede tilpasset seg lokale begrensninger som typisk er håndhevet av konkurransemyndighetene.

De tilpasningene som kommer med iOS 17.4 innen EUs krav slår inn for fullt i begynnelsen av mars har allerede møtt hard motbør, med reaksjoner i EU selv. Reuters skriver om dette i en egen artikkel - se også video nedenfor.

Via Apple Developer News og Reuters