Foto: Intel

Intel vil bygge ARM-brikker for Apple

Vent... hva? Intel har nettopp lansert sin IDM 2.0-strategi, som faktisk inkluderer å fabbe chips for andre. Driver ikke Intel og disser Apple i en stor reklame-kampanje for tiden? 

Publisert Sist oppdatert

Intel sliter, det er opplagt. 

Helt siden overgangen til 10nm-prosess har det vært problemer med neste generasjon CPU'er som skal bygges på en 7nm-prosess, som nå er forsinket med år.

Så i mellomtiden trenger selskapet hjelp til å kunne levere brikker fra serien Meteor Lake og Granite Rapids til datasentre. 

Under slagordet Intel Foundry Services planlegges det å bygge ut kapasiteten i USA, og det skal investeres 20 milliarder dollar i oppbyggingen av to fabrikker i Arizona. 

Intel skal også utvikle nye teknologier med partnerne Amazon, Cisco, IBM, og Microsoft. IFS skal utvikles som en selvstendig gren av selskapet, og visstnok også søke samarbeid med Apple.

Ved første øyekast kan det synes merkelig med tanke på den pågående anti-Apple kampanjen selskapet har lansert, men på den annen side så ser det ut til å bli en CPU-knapphet globalt - så hvem vet.  

Apple, på sin side, har i det siste brukt TSMC for å fabbe deres egen-utviklede Apple Silicon ARM-brikker på en markedsledende 5nm-prosess. Og ifølge Computerworld er planen å starte opp 3nm-produksjon i 2022. 

Til sammenlikning skal Intels 7nm-prosess komme i 2023.

Via Intel