ARM: Apples A10 raskere enn enkelte Intel Core-prosessorer (Foto: AppleInsider)
ARM: Apples A10 raskere enn enkelte Intel Core-prosessorer (Foto: AppleInsider)

iPhone 7 raskere enn Galaxy S8

Apples A10-prosessor, med sin enestående enkeltkjerne-regnekraft, legger konkurrentene bak seg. Sjekk videoen.

Publisert Sist oppdatert

Til høsten kommer en lenge etterlengtet ny iPhone, den første større design-overhalingen på en lang stund. Men du kan trygt kjøpe dagens modell dersom du er ute etter en rask telefon - også sammenliknet med konkurrentene.

Apple designer sine egne sentral-prosessorer, basert på ARM-teknologien. Disse kommer til anvendelse i mobile enheter, og har overraskende mye regnekraft. 

Mer RAM

Apples store fordel er selfølgelig vertikal integrasjon - kontroll over både program- og maskinvare borger for optimalisert ytelse. Og faktisk så viser det seg at A10 Fusion-brikken utkonkurrerer også de nyeste rivalene som Qualcomm Snapdragon 835 med 6GB RAM i Galaxy S8. 

AppleInsider har kjørt både benchmarks og en komparativ ytelsestest som viser telefonene anvendt i hverdagslige gjøremål - det vil si situasjoner det ytelsen betyr mest i det daglige. For det skal sies at konkurrentenes toppbrikker har bedre ytelse på flerkjerne-operasjoner, men det betyr mindre for ordinære gjøremål der enkeltkjerne-ytelsen er avgjørende.

Sjekk ut en video av testen nedenfor. Via AppleInsider