Foto: @John011235

iPhone 15 får USB-C

Rykte: Plottet tykner - lekkasjer tyder på at EU har blitt hørt i ønsket om å redusere e-avfall.

Publisert Sist oppdatert

Lanseringen av iPhone 15 er rett rundt hjørnet. Det spekuleres i om hvorvidt den 12. september kan være en aktuell dato for et lanseringsevent, men etter sedvanen blir dette først offisielt omlag én uke i forkant. 

Men siden vi nå er såpass tett på dette tidspunktet (og selv om det ofte går litt ekstra tid fra lansering til forsendelse, typisk halvannen uke) så er det ikke uvanlig at lekkasjer fra leverandørleddet er ganske korrekte.

To uavhengige X-meldinger (eks-Twitter) hevder å vise frem bilder av det som skal være en USB-C type kontakt med tilhørende kretskort, tiltenkt nye iPhone 15. 

Nå vil det komme både en iPhone 15 og også en Pro-serie, så vi vet ikke om USB-C kontakten vil være aktuell for alle modeller. Eller hvorvidt dette kun er for telefoner tiltenkt det europeiske markedet (selv om det er snakk om å innføre akkurat det samme kravet i USA). 

Men Apple ventet altså lengst mulig før man etterkom kravet om den standardiserte kontakten (som Apple forøvrig selv var med på å utvikle) til fordel for Lightning-kontakten. EUs krav har bakgrunn i ønsket om å redusere elektronisk avfall ved å standardisere lade-kontakten for telefoner innen unionens økonomiske sone.