BEATS: Ebony and ivory... (Foto: Beats)

Nye lykkepille-høyttalere fra Beats

For første gang på lenge kommer det et sett nye bærbare Bluetooth-høyttalere fra Apple-eide Beats. Og det med gode skussmål.

Publisert Sist oppdatert

Apple kjøpte Beats Audio i 2014, og fornyer nå en av suksessene.

Den opprinnelige lykkepillen Beats Pill har solgt i over én million enheter, og fantes også i en XL-utgave (som siden har blitt trukket fra markedet). Nå lanseres Beats Pill+ som en noe større utgave enn standardmodellen, med vesentlig forbedret lyd. De som har prøvd den, sier de er overbevist.

Pill+ benytter en helt ordinær Bluetooth-protokoll for trådløs lydoverføring, og det sikrer at tilnærmet alle Bluetooth-enheter skal kunne spille av musikken uten problemer. Apple har dermed ikke falt for fristelsen med å kun legge opp til AirPlay, som noe litt overraskende er helt fraværende.

Lightning

Tilstede er derimot en Lightning-kontakt, et sikkert tegn på tilpasning mot Apple-markedet. Du kan dermed bruke din Iphone- eller Ipad-strømforsyning til å lade også den mobile bordhøyttaleren.

I tillegg er det en USB-utgang, som igjen muliggjør lading av eksterne enheter – som for eksempel en Iphone. Pill+ er dermed også et slags reservebatteri. Som for øvrig er oppgitt til å vare i 12 timer.

En gratis-app for Iphone og Android (hvem sier Apple ikke lager apper for andre operativsystemer?) lar deg styre høyttaleren og også koble flere i serie for større romklang. Eller du kan ta lyd fra ulike kilder og sende til de ulike kanalene. Høyttaleren kan også benyttes til telekonferanse.

S/H

Fargespekteret er foreløpig begrenset til sort eller hvitt, men det kan endre seg over tid.

Salgsstart i Amerika er allerede i dag, men det er foreløpig ikke kjent når produktet kommer i salg i Norge.

Regn med at disse blir å finne i Apple Store, så følg med der. Prisen i USA er 230 dollar, og med dagens valutakurser kan vi gjetter oss frem til en pris på cirka 2000 kroner (og kanskje noe over).

Via WIRED