IOS: God grunn til å tro at ikke den siste inn/ut-porten forsvinner fra iPhone med det første (Foto: Apple)
IOS: God grunn til å tro at ikke den siste inn/ut-porten forsvinner fra iPhone med det første (Foto: Apple)

iOS 13 med P2P dataoverføring over kabel

Rykte: Kode-lekkasje fra en iOS 13 beta tyder på at Apple implementerer en måte å overføre data fra en iPhone til en annen med kablet forbindelse. Det vil antakelig være mye raskere ved overgang til ny telefon.

Publisert Sist oppdatert

iOS 13 ble presentert under WWDC 2019 for en måned siden.

Siden den gang har både utviklere og beta-testere fått anledning til å prøvekjøre det nye operativsystemet for iPhone. Og noen har selvfølgelig snoket i koden.

iOS 13 for iPhone

Når Apple tar til scenen for å presentere et nytt operativsystem under WWDC så er det høydepunktene det fokuseres på. Slik som dark mode for iPhone.

Men det pleier også være en lang rekke mindre nyheter som ikke nødvendigvis løftes opp til overflaten, og disse oppdages etterhvert som de implementeres i den (mer eller mindre) endelige versjonen.

I forbindelse med en ny beta-release ble det oppdaget nye ressurser i koden, inkludert en streng og et bilde som tyder på at Apple har laget en maskinvare-basert måte å overføre data (slik som foto og video) raskt mellom to iPhone-enheter.

For eksempel når du har kjøpt en ny telefon – dagens metode involverer enten kablet forbindelse til en Mac med iTunes, som nå fases ut, eller trådløs nedlasting av dataene fra en iCloud-konto. Sistnevnte er som oftest å anbefale, da det i prinsippet også vil fungere som en backup, og vil gjøres tilgjengelige på telefonen suksessivt etter behov. Ganske smart.

Men dersom man har det travelt så er det ingen vei rundt at en kablet forbindelse vil kunne ha mye høyere båndbredde enn et Wi-Fi-signal. Så om dette også blir del av den endelige versjonen av iOS 13 så vil turen innom mobilbutikken kunne bli enda mere smertefri.

Om funksjonen vil være forbeholdt service-personell gjenstår å se – kanskje man kan gjøre dette selv med rett ledning og med synkron pålogging med iCloud-kontoen?

Via 9to5Mac