MACWORLD:

Foto: The White House

KI-nytt hos Apple

Nye rykter antyder banebrytende KI-funksjoner og bilde-redigering med tekstkommandoer i den neste iOS-oppdateringen.

Publisert

OpenAI ChatGPT, Google Bard og Microsoft CoPilot er kanskje det de fleste forbinder med KI i et forbrukerperspektiv. 

Google Bard skifter nå til å bli Google Gemini, og har også blitt til en app. På iOS kan man bruke Gemini gjennom Google-appen (under utrulling).

Apple har forøvrig også blitt med i gjengen av teknologiselskaper som er del av et "Sikker KI"-konsortium etter et dekret fra det hvite hus. Over 200 selskaper inngår i dette, deriblant også Amazon, Google, Meta, Microsoft, og Nvidia.

Apple har selvfølgelig lenge hatt Siri, men det er en annen type teknologi. Så hva gjør Apple nå?

For det første skal Apple i senere tid ha styrket sin KI-satsning med over 30 relaterte oppkjøp i det forrige året.

Ryktene vil videre ha det til at Apple kommer med store KI-nyheter med iOS 18, og at dette skal være funksjonalitet som er tilgjengelig direkte på mobile enheter (eller ihvertfall en iPhone). 

I tillegg har Apple forsket på en form for KI som lar deg redigere bilder med tekst-kommandoer, litt som om du fjernstyrte Photoshop med talekommandoer. Apple kaller denne teknologien for MGIE – Multimodal large language model Guided Image Editing. Forkortelse er kanskje like greit.

VentureBeat har en artikkel om MGIE (som er tilgjengelig som åpen kildekode), og du kan teste dette selv i en nettleser her. Det fungerer slik at du laster opp et bilde, og så redigerer med tastaturet snarere enn musen.

Se videoen under.