Foto: Microsoft

Visual Studio for Mac pensjoneres

Men VS Code får nytt C# Dev Kit – og Microsoft spanderer 35 timers innføringskurs i C#.

Publisert Sist oppdatert

Hvilket er ditt foretrukne IDE på Mac?

iOS-utviklere er på Xcode, og andre liker JetBrains-løsninger. Og så har vi jo i lengre tid hatt Microsofts Visual Studio også for Mac – men den tid er nå forbi.

Dagens versjon vil støttes i 12 måneder til, men deretter er det slutt. Så i september 2024 er du på egenhånd, og regn heller ikke med ny funksjonalitet i tiden frem til dette.

Men verden går ikke under: Microsoft satser fremdeles videre på Visual Studio Code, som forøvrig er gratis. Ikke alle digger denne Electron-appen, men mange nok gjør denne appen til en solid suksess for Microsoft. Alternativet blir å kjøre Visual Studio på Windows eller i skyen.

Men trenger du bevis på at Microsoft fortsatt går for VS Code så se bare til C# Def Kit, som nettopp ble lansert. Denne utvidelsen styrker utviklingsmiljøet, og er tilgjengelig på både Mac, Linux og Windows.

Og dersom du er nysgjerrig på C#, et fullmodent programmeringsspråk, så tilbyr Microsoft nå – i samarbeid med freeCodeCamp – et fullblods innføringskurs med omfang på hele 35 timer og som dessuten tilbyr sertifisering. Du finner det på Microsoft Learn.

Via Microsoft