IOS: Jeg ruller (Foto: Volvo)

Volvo-trailer får CarPlay

Landevegen blir mer komfortabel med infotainment-system integrert nye langdistanse-fartøy.

Publisert Sist oppdatert

Apples kjørecomputer for motorisert ferdsel kommer nå til Volvos langdistansefartøy utviklet for det amerikanske markedet.

CarPlay er et grensesnitt mellom operativsystemet for mobile enheter, iOS, og multimedie-enheten i en bil, kjørecomputer inkludert. En rekke bilprodusenter har støtte for CarPlay direkte fra fabrikk, med noe varierende utbygging.

Touch i bil

Enkelte implementeringen baserer seg på trådløs forbindelse, andre via kabel. Også grensesnittet varierer da noen velger å benytte seg av egne navigasjonskontroller i (typisk) midtkonsollen, mens andre igjen baserer seg på (typisk) kapasitive berøringsskjermer.

I tillegg finnes tredjeparts-løsninger for ettermarkedet, som for eksempel Alpinas nylig lanserte trådløse løsning.

Teknologien er fremdeles under utvikling og får kjærkomne forbedringer med iOS 11, som for eksempel en ikke-forstyrr funksjon mens bilen er i fart i tillegg til fil-veiledning.

Volvo USA velger nå å tilby CarPlay i en utstyrspakke som inkluderer en infotainment-løsning med en 7-tommers berøringsskjerm og et rygge-kamera. Dette er for langdistanse-kjøretøy med overnattingskabin. Litt mer komfort på landeveien, med andre ord. 

Via Volvo