WWW: Microsoft Edge på flere plattformer (Foto: Microsoft)

Microsoft Edge for macOS og iOS

Den endelige versjonen av Microsofts nye kryss-plattform nettleser basert på Chromium er nå klar for nedlasting. Så om du liker Chrome men ikke Google, så kan dette være for deg.

Publisert Sist oppdatert

Den endelige versjonen av MS Edge er klar for nedlasting.

Etter en runde med en åpen beta-testing for macOS er nå Microsofts nettleser klar for alle de store plattformene. 

Microsoft Edge for macOS og iOS

Mange Windows-brukere vil ha et forhold til Edge i den forstand at det var nettleseren som fulgte med Windows 10 men som man antakelig ikke brukte. Blant annet grunnet fravær av plugins.

Så tok Microsoft en pust i bakken - og skrinla hele prosjektet til fordel for en fork av Googles Chromium-prosjekt. Det endelige resultatet heter også Edge, og er nå i kraft av av Chrome-basen tilgjengelig på flere plattformer - inkludert macOS.

Når det gjelder iOS så skal det sies av Edge-appen der fremdeles baserer seg på den bakenforliggende Safari-motoren siden Apple ikke tillater eksterne renderings-motorer. Samtidig er Chrome bygd på WebKit, som igjen er utviklet av Apple og som også er basen for Safari. Men det er en annen historie.

Edge vil la deg synkronisere bokmerkene dine på tvers av enheter, inkludert forskjellige plattformer, så lenge du er pålogget med samme bruker. I tillegg vil macOS-versjonen la deg bruke Chrome-utvidelser. 

Fremover er det også lovet en rekke nye funksjoner som vil dukke opp etter hvert, inkludert tilgjengelighets-funksjoner.

Du kan laste ned Microsoft Edge for macOS og iOS her.