MACWORLD

Foto: Apple

Apple enige med EU om NFC-betalinger

Dessuten: Avvikler Apple Pay Later.

Publisert Sist oppdatert

Apple får kjørt seg om dagen når det gjelder EUs konkurranselovgivning gjennom Digital Markeds Act (DMA).

Det kan se ut til at selskapet blir det første som bøtelegges for non compliance ved brudd på anti steering-bestemmelsene.

Samtidig er det godt (antakelig) nytt, også, når det nå ser ut til at Apple og EU har klart å bli enige om tilgang til NFC-brikken for betalingstransaksjoner. Dette skal åpne for andre til å kunne tilby mobilbetaling på samme enkle vis som Apple har idag: Dobbel-klikk på siden-knappen på en iPhone for å aktivere trådløs betaling med en iPhone.

Men: Det er all grunn til å tro at dette fremdeles kun vil gjelde innenfor EUs landegrenser. DNB håper nok på frislipp slik at tapssluket Vipps endelig kan begynne å tjene penger på vi bruker dem, men det gjenstår altså å se om det får konsekvenser for EØS-sonen.

Og siden vi er inne på penger, eller også fraværet av disse: Apple avslutter nå en finansieringsordning som ble lansert i fjor, kalt Apple Pay Later. Apple Pay skal selvfølgelig bestå, men Pay Later var et rentefritt finansieringstilbud i USA for kjøp av Apple-produkter der man kunne stykke opp betalingene over tid, uten gebyr eller renter. Tydeligvis var det ikke nok å tjene på det. 

Via 9to5Mac