MWH: Satser på å ha positivt klimaavtrykk innen 2030 (Foto: Apple)

Apple utvider satsingen på fornybar energi i Europa

Apple har tatt høyde om å bli karbonnøytralitet innen 2030. Med verdens største vindturbiner på land i Danmark er man ett skritt nærmere til å nå dette målet.

Publisert Sist oppdatert

I fjor kunngjorde Apple sine planer om å gjøre hele selskapet karbonnøytralt innen 2030.

Ambisjonen gjelder såvel selve selskapet, men også forsyningskjeden og hele livssyklusen for produkter. Apples anlegg over hele verden er allerede karbonnøytrale og drives av fornybar energi. 

Enhver Apple-enhet klimanøytral innen 2030 

Apple annonserte i dag at de investerer i oppføringen av to av verdens største vindturbiner på land.

Vindprosjektet i Esbjerg følger opp ferdigstillingen av et av Skandinavias største solcelleanlegg i Thisted på Nord-Jylland. De 200 meter høye turbinene ligger i nærheten av Esbjerg og er forventet å levere 62 gigawattimer i året – noe som er nok til å drive nesten 20 000 boliger – og vil fungere som testområde for kraftige vindturbiner til havs.

Kraften som produseres i Esbjerg, er med på å drive Apples datasenter i Viborg, og all den overflødige strømmen går rett tilbake i det danske strømnettet.

Produksjonsleddet

Apple forventer altså det samme av sine underleverandører. Til eksempel har den tyske leverandøren Varta forpliktet seg til å drive all Apple-produksjonen sin med 100 prosent fornybar energi.

I hele Europa jobber Apples leverandører med å innføre rene energiløsninger for Apple-produksjonene sine. Dette inkluderer Henkel og tesa SE, DSM Engineering Materials i Nederland, STMicroelectronics i Sveits og Solvay i Belgia. 

Du kan lese mer hos det danske nettstedet til Idag her.

Via Apple