OPPSVING: Siv Færø er ansvarlig for salg og kanalstyring for privatmarkedet i Telia. Hun forteller at salget av brukte mobiler har gått opp fire prosent hvis vi sammenligner med årets første kvartal. (Foto: Telia)

Salget av brukte mobiltelefoner øker

Salget av brukte mobiltelefoner har fått en oppsving det siste året. Hos Telia er iPhone 11 den mest populære brukte telefonen.

Salget av brukte telefoner har økt fra forrige kvartal. Hos Telia ser de at det stadig blir mer aktuelt for flere å kjøpe brukte telefoner.

– Sammenlignet med årets første kvartal har salget av pent brukte mobiler gått opp fire prosent, sier Siv Færø, ansvarlig for salg og kanalstyring for privatmarkedet i Telia, i en pressemelding. Hun fortsetter:

 – Det er mye penger å spare på å kjøpe en pent brukt mobil, og det er et godt valg også for miljøet.

En utvikling over tid

Telias satsing på brukte telefoner stammer fra 2016, da daværende NetCom lanserte MobilPant. Gjennom MobilPant, som fortsatt eksisterer, kunne kundene levere inn sine brukte telefoner og få en tilgodelapp på verdien. I 2018 begynte OneCall å selge telefonene under konseptet NestenNy. I 2020 lanserte Telia samme konsept under navnet Like Fin. 

I fjor nådde Telia en milepæl med over 100.000 solgte telefoner. 

Telias salg av brukte mobiler 2023

Topp 10 første halvår 2023:

1. Apple iPhone 11

2. Apple iPhone SE (2nd gen)

3. Apple iPhone 12

4. Apple iPhone 13

5. Apple iPhone 12 Pro

6. Apple iPhone XR

7. Apple iPhone 13 Pro

8. Apple iPhone 11 Pro

9. Apple iPhone 13 Pro Max

10. Samsung Galaxy S21 Ultra

Topp 10 andre kvartal 2023

1. Apple iPhone 11

2. Apple iPhone SE (2nd gen)

3. Apple iPhone 12

4. Apple iPhone 13

5. Apple iPhone 12 Pro

6. Apple iPhone XR

7. Apple iPhone 13 Pro

8. Apple iPhone 11 Pro

9. Samsung Galaxy S20 Ultra

10. Apple iPhone 13 Pro Max

*Listene er rangert etter salgsvolum og baserer seg på salget i Telia og OneCall sine kanaler.

– Nå jobber vi i tillegg med utvide vårt sortiment til å inkludere eksempelvis nettbrett og smartklokker. Alle brukte telefoner som selges gjennomgår en grundig kvalitetssjekk før de selges, og det følger med 2 års garanti og 5 års reklamasjonsrett.

Apple på topp

Ifølge Stiftelsen Elektronikkbransjen, har 15 prosent av de som har kjøpt ny mobil, valgt en brukt. Stiftelsens forbrukerundersøkelse for første halvår av 2023, viser at 49 prosent av nordmenn er interesserte i å kjøpe brukt elektronikk, mens 18 prosent sitter på gjerdet.

I Telias oversikt over de mest populære brukte telefonene første halvår troner Apple på toppen. Det er kun Samsung Galaxy S21 Ultra som stopper Apple fra å ta alle plassene på topp 10-listen. 

Apple iPhone 11 er den mest populære brukte telefonen i andre kvartal, akkurat som i første kvartal. Nedover listen følger ulike iPhone-modeller, før Samsung bryter mønsteret med sin Galaxy S21 Ultra på tiendeplass.