TILGANG: Som iCloud-kunde har du anledning til å få tilgang til både bilder og dokumenter også på en Windows-maskin gjennom kontrollpanelet for iCloud for Windows. (Ill: Apple)

iCloud for Windows v13

Apple oppdaterer sky-tjenesten iCloud for Windows-brukere.

Publisert

Nytt i denne versjonen er støtte for ProRes/ProRAW, passord-generering, samt forbedret fildeling. Kanskje du har en iPhone, men er også en pc-bruker? Som iCloud-kunde har du anledning til å få tilgang til både bilder og dokumenter også på en Windows-maskin gjennom kontrollpanelet for iCloud for Windows. Videre kan du også synkronisere kontakter, epost og kalenderen, i tillegg til å dele filer og også generere passord for nettsider. Gjennom iCloud-programvaren får du integrert tilgang til iCloud Drive i Windows Utforskeren som om det var en hvilken som helst stasjon for skylagring.

Det som er nytt i v13 er muligheten for deltakere i delte mapper (eller filer) på iCloud Drive til å legge til eller slette andre brukere. Videre er det altså støtte for Apples ProRes-format for video, og ProRAW for fotografier. Og over en egen app kalt iCloud Passwords kan du generere kraftige passord til for eksempel pålogging av nettsider.

iCloud for Windows v13 finner du gratis på Microsoft Store for Windows 10 og 11 her: https://www.microsoft.com/nb-no/p/icloud/9pktq5699m62?rtc=1&activetab=pivot:overviewtab